Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Ποιος είναι ο «πράσινος» δήμαρχος Λουκάς Τζανής που συνελήφθη για κακούργημα

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στο Κερατσίνι: Ο πρώην δήμαρχος Λουκάς Τζανής, γνωστός φαρμακοποιός της πόλης συνελήφθη γιατί, σύμφωνα με το
κατηγορητήριο, σε συνεργασία με τέσσερις γιατρούς του ΕΟΠΠΥ, αφαιρούσε από σκευάσματα τα αυτοκόλλητα κουπόνια και τα επικολλούσε σε συνταγές για να εισπράττει τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ τα φάρμακα τα κρατούσε σε μια ιδιωτική αποθήκη, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν 3 έως 4 χιλιάδες κουτιά σκευασμάτων!

Ποιος είναι όμως ο Λουκάς Τζανής. Με καταγωγή από τη Σύμη γεννήθηκε στο Κερατσίνι το Νοέμβριο 1963 και ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα από το φοιτητικό συνδικαλισμό, ενώ μετά το 1987 οπότε και πήρε το πτυχίο του από τη Φαρμακευτική, συνέχισε ως μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου πάντα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα το 1989 άνοιξε το φαρμακείο που διατηρεί έως σήμερα στο Κερατσίνι, όπου και συνελήφθη προχθές.

Το 2002, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του «πράσινου» Δημήτρη Σαράφογλου (πατέρα της δημοσιογράφου Μαρίας Σαράφογλου), στη διοίκηση του οποίου διατέλεσε αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Στις εκλογές του 2006 κατέβηκε υπόψηφιος δήμαρχος Κερατσινίου ως «αντάρτης» του ΠΑΣΟΚ, το ίδιο και το 2010 στον ενιαίο, πλέον, δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, όπου και εξελέγη δήμαρχος έως την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Κατά τη διάρκεα της θητείας του κατηγορήθηκε μεταξύ άλλων ότι διατηρούσε το φαρμακείο παρά το ασυμβίβαστο, ενώ το όνομά του περιλαμβανόταν στη λίστα Νικολούδη.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου