Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Τι έχει συμβεί στη χώρα τους τελευταίους μήνες; Όταν το νέο γεννιέται το παλιό αρνείται να πεθάνει

Γιατί άραγε σύσσωμο το σαθρό Σύστημα της Μεταπολίτευσης χτυπά με τόσο ζήλο την κυβέρνηση; Γιατί λυσσομανούν να την ανατρέψουν;

Ας δούμε λοιπόν εν τάχει
μερικούς λόγους που δικαιώνουν πλήρως τους φόβους τους ότι οι Έλληνες δεν είναι πια απροστάτευτοι στις ορέξεις τους:

α) Με υπουργική εντολή η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος ξεκίνησε ενδελεχή έλεγχο σε όλες τις διαφημιστικές δαπάνες των δημοσίων οργανισμών και ΔΕΚΟ σε βάθος δεκαετίας, για να αποδειχθεί ποιοι συμμετείχαν στο φαγοπότι, τι έγραφαν, ποιους πολιτικούς εκβίαζαν.

β) Παραδόθηκαν στους Οικονομικούς Εισαγγελείς για διερεύνηση όλα τα στοιχεία για 5000 φυσικά/νομικά πρόσωπα που πήραν θαλασσοδάνεια 5 ΔΙΣ από την Αγροτική Τράπεζα λίγες μέρες πριν ο Σαμαράς την κλείσει, της κάνει εκκαθάριση και τη «δωρίσει» στην Πειραιώς.

γ) Συνελήφθη εκδότης και «δημοσιογράφοι»-ιδιοκτήτες sites ως μέλη σπείρας εκβιαστών. Τι αποστολές αναλάμβαναν; Μια ματιά στα εξώφυλλα της εφημερίδας του αρκεί. Σε 25 ημέρες (11 Ιανουαρίου-5 Φεβρουαρίου) είχε 23 πρωτοσέλιδα αφιερωμένα στον «ήρωα» Μητσοτάκη, διανθισμένα με «λάσπη» στον Πάνο Καμμένο! Ω του θαύματος όμως, ο ένας εκ των εκβιαστών (Μουσσάς) αποδεικνύεται υπάλληλος στο γραφείο του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας της ΝΔ Σταύρου Δήμα ενώ ο δεύτερος (Μαυρίκος) ήταν στη λίστα πληρωμών της ΝΔ με μισθό 18.450 ευρώ το μήνα (!) τα οποία μάλιστα λάμβανε από την… ΕΥΔΑΠ, δεν ήταν δηλαδή καν λεφτά της ΝΔ αλλά του Ελληνικού λαού!

δ) Η κυβέρνηση με ψήφιση νομοσχεδίου έδωσε τη δυνατότητα στους Εισαγγελείς να διερευνήσουν την Λίστα Λαγκάρντ, νομοσχέδιο που ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΧΑ - ΠΟΤΑΜΙ -ΚΚΕ - Ένωση Κεντρώων… καταψήφισαν! Ναι, αυτοί που πρώτα έκρυβαν τη λίστα σε συρτάρια, μετά την «έχαναν» σε στικάκια, μετά την εμφάνιζαν έχοντας αφαιρέσει τα «δικά τους παιδιά», μετά έφτιαχναν Εξεταστική Επιτροπή να την «εξετάσει» με βουλευτές τους που ήταν οι ίδιοι στη λίστα (πχ Κεφαλογιάννης που συνδέεται με 4 λογαριασμούς!) και μετά δια στόματος Βενιζέλου δήλωναν ότι τη «βάζουν στο αρχείο» γιατί «δεν υπάρχει τρόπος να αντληθούν από αυτήν χρήματα». Από αυτήν ήδη όμως αντλούνται τεράστια ποσά (πχ από το Φ.Μπόμπολα 1,8 και από τον ειδικό σύμβουλο του Σαμαρά Παπασταύρου 3,3 εκατομμύρια) με σύνολο εισπράξεων πάνω από 20 εκατομμύρια ως τώρα.

ε) Παραπέμφθηκε για ψευδές Πόθεν Έσχες ο Υπ.Οικονομικών του Σαμαρα Χαρδούβελης.

στ) Ασκούνται ποινικές διώξεις σε 14.218 φυσικά/νομικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμα χρέη 20,148 δις προς το Δημόσιο, που εντοπίστηκαν στο 12μηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2015.

ζ) Ελέγχονται συνεχώς και ήδη έχουμε απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων που εντοπίζονται με πλαστά πτυχία, απολυτήρια, πιστοποιητικά.

η) Για πρώτη φορά στα χρονικά ολιγάρχες καλούνται από τον Εισαγγελέα κι αναγκάζονται να πληρώσουν χρέη από θαλασσοδάνεια (Ψυχαρης 3,5 εκατ. ευρώ) ή προς τα ασφαλιστικά ταμεία (Κοντομηνάς 2 εκατ. ευρώ).

θ) Ο πρώην βουλευτής Αλ. Μητρόπουλος τιμωρήθηκε με 1,9 εκατ. ευρώ πρόστιμο για φοροδιαφυγή.

ι) Ξανακάθονται στο σκαμνί οι υπεύθυνοι του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου που λεηλάτησαν του βιός του μέσου Έλληνα.

ια) Ασκείται ποινική δίωξη στις πρώην διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ που έκλεβαν τους τόκους από τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων μεχρι να τα αποδώσουν στο Ελληνικό κράτος.

ιβ) Ο μεγαλοεκδότης Ψυχάρης (Mega channel, Το Βήμα, Τα Νέα) παραπέμπεται να δικαστεί για κακούργημα γιατι επί 9 χρόνια «ξεχνούσε» να κάνει δήλωση Πόθεν Έσχες. Εντελώς «τυχαία» τα ίδια χρόνια έλαβε 57 εκατομμύρια «περίεργα» δάνεια. «Τυχαίο» και το γεγονός πως την περασμένη Δευτέρα συνέφαγε με τον Μητσοτάκη κι αμέσως μετά η ΝΔ εμφανίστηκε με «γραμμή Ψυχάρη». Έφτασε στο απύθμενο θράσος δε μέσω των ΜΜΕ που ελέγχει να απειλήσει ευθέως την κυβέρνηση πως θα φροντίσει να είναι… προσωρινή!

ιγ) Η κυβέρνηση παρέλαβε, προχώρησε τη διερεύνηση και ήδη εισπράττει μεγάλα ποσά από τη Λίστα Μπόργιανς. Μια λίστα που, σύμφωνα με την επίσημη αλληλογραφία του Ελληνικού Προξενείου στο Ντύσσελντορφ και την κατάθεση του ίδιου του Μπόργιανς, από το 2012 προσπαθούσε να παραδώσει στην Ελλαδα και η κυβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αρνιόταν να παραλάβει με εντολή Σαμαρά ΑΦΟΥ είχε ενημερωθεί για τα άτομα της λίστας!

ιδ) Οι νυν και πρώην βουλευτές Καπερνάρος, Κικίλιας και Ρεπούση ελέγχονται για μεγάλα εμβάσματα στο εξωτερικό, καθώς και οι σύζυγοι των βουλευτών Σηφουνάκη, Καπερνάρου.

ιε) 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι ανακαλύφθηκαν με υπέρογκες καταθέσεις στην Ελβετία και τίθενται σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η ποινική διερεύνηση, ακόμη και σε πρόσωπα του συγγενικού ή υπηρεσιακού τους περιβάλλοντος.

ιστ) Το πρόστιμο 50,6 εκατ. ευρώ του ΣτΕ στη Vodafone για τις υποκλοπές στην κυβέρνηση Καραμανλή εισπράχθηκε άμεσα ολόκληρο από τις αρχές του Υπουργείου Οικονομικών.

ιζ) Ξανάνοιξε ο «φάκελος Siemens».

ιη) 19 φάκελοι εξοπλιστικών οδηγήθηκαν με όλα τα στοιχειά για τις «παρατυπίες» τους από τον Πάνο Καμμένο στον Εισαγγελέα, που τους εξετάζει έχοντας ήδη συλλάβει 6 εμπόρους όπλων!

ιθ) Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών μπλοκάρονται περιουσιακά στοιχεία 3,79 δις ευρώ του Ανδρέα Βγενόπουλου. Η Δικαιοσύνη, ελεύθερη πλέον από «κυβερνητικά δεσμά», κάνει επιτέλους το καθήκον της ανενόχλητη.

κ) Κακουργηματική ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη μετά από πολύμηνη έρευνα. Ο εκδότης διώκεται για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει ως έσοδο.

Όλα αυτα ενώ ταυτόχρονα ξεμπλόκαραν όλα τα «παγωμένα» δημόσια έργα (Προαστιακός προς Ραφήνα, Ιόνια Οδός κα) χάρη στην πρωτοφανή επιτυχία της κυβέρνησης να καταργηθεί η Ελληνική συμμετοχή στη χρηματοδότηση, η ΜΟΜΑ του Πάνου Καμμένου «οργώνει» την Ελλάδα κάνοντας έργα σε απόκρημνα σημεία (πχ ορεινό δίκτυο Θέρμου), υπογράψαμε ιστορική συμφωνία με το Ιράν να προμηθεύει όλη την Ευρώπη πετρέλαιο και φυσικό αέριο αποκλειστικά μέσω Ελλάδος.

Συγχρόνως η κυβέρνηση κάνει πράξη την προστασία στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα με νομοσχέδια οπως οι 100 δόσεις σε όλα τα χρέη προς το Δημόσιο, η επέκταση του «νόμου Κατσέλη», η διαγραφή χρεών ανέργων προς τράπεζες μέχρι 25.000 ευρώ, η προστασία της Α κατοικίας, η έκτακτη οικονομική βοήθεια σε 37 νησιά με πληθυσμό κάτω απο 5000 κατοίκους, η επέκταση των προγραμμάτων εργασίας του ΟΑΕΔ από 5 μήνες σε 8, το «παράλληλο πρόγραμμα» που εξασφαλίζει δωρεάν περίθαλψη σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους Έλληνες, η διάταξη για μεγάλη φοροελάφρυνση των χαμηλών εισοδημάτων μεχρι 6000 ευρω και κυρίως με τη νέα φορολογική κλίμακα που φέρνει ΜΕΙΩΣΗ φορολογίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες με εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ (η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων)!

Τα είδατε μήπως πουθενά αυτά; Μα δεν πρόκειται να σας τα δείξουν! Όπως δεν σας έδειξαν ούτε ότι η γυναίκα του Μητσοτάκη ελέγχεται ως συνεταίρος του Παπασταύρου που εντοπίστηκε με παράνομο πλουτισμό, ούτε οτι οι Γαλλικές αρχές «ξεσκονίζουν» την αδερφή του Μητσοτάκη, ούτε ότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης ελέγχεται γιατί ενώ η γυναίκα του δήλωνε το δικό του ΑΦΜ αυτός την «ξεχνούσε» στο Πόθεν Έσχες του, ούτε ότι το «δεξί χέρι» του Ν. Γεωργιαδης (Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού ΝΔ) αναγκάστηκε να παραιτηθεί γιατί μαθεύτηκε ότι είχε συλληφθεί στη Μολδαβία για παιδεραστία και βιασμό ανηλίκου.

Ούτε βεβαίως ότι η Ελλάδα είχε το 2015 θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων για 1η φορά από το 2000 και 110.000 νέες θέσεις εργασίας!

«Είναι το σύστημα ηλίθιε», όταν το νέο γεννιέται το παλιό αρνείται να πεθάνει.

Δεν είναι όμως πια στο χέρι τους, η σελίδα γύρισε κι ο τόπος θα «ξεβρωμίσει» οριστικά! Άραγε ποιοι να νοσταλγούν το χθες της ανομίας;

Τα Μπλόκια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου