Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι: ΟΧΙ στην εκχώρηση του Ελληνικού - ΟΧΙ στην καταστροφή της πόλης …Τσιμέντο να ΜΗΝ γίνει…

"Το «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ» συνεχίζει να αγωνίζεται για ένα Μητροπολιτικό Πάρκο Υψηλού Πρασίνου,
σύμφωνα με την επικαιροποιημένη και εμπεριστατωμένη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, χωρίς νέα δόμηση, με χώρους αθλητισμού, με Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού" τονίζεται σε ανακοίνωσης της δημοτικής Κίνησης του Αλίμου.

"Αυτό που παρουσιάζεται ως «επενδυτική πρόταση ανάπτυξης» είναι ουσιαστικά μια περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή" αναφέρει με έμφαση το «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ» που θεωρεί "απαράδεκτη την έως τώρα απουσία δημόσιας διαβούλευσης πάνω σε ένα σχέδιο που επηρεάζει την ποιότητα της δικής μας αλλά και τη ζωής των μελλοντικών γενεών".

Τέλος καλεί "σε άμεση κινηματική δραστηριοποίηση τις δημοτικές παρατάξεις, τους τοπικούς συλλόγους, όλους τους πολίτες του Αλίμου, ώστε να αποτρέψουμε τις αντιπεριβαλλοντικές και αντικοινωνικές επιπτώσεις".

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Πολίτη του Αλίμου,

Το «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» από τότε που δημιουργήθηκε, πριν δέκα ακριβώς χρόνια, έως σήμερα, μένοντας πιστό στην αντίληψή του για μια ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, αγωνίστηκε για τη μετατροπή ολόκληρου του χώρου του πρώην αεροδρομίου σε ένα Μητροπολιτικό Πάρκο Υψηλού Πρασίνου, δημόσιο, ελεύθερο και ανοικτό, με ήπιες και συμβατές με τον προορισμό του χρήσεις.

Σήμερα, αυτό που παρουσιάζεται ως «επενδυτική πρόταση ανάπτυξης» είναι ουσιαστικά μια περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή, που αφορά άμεσα εμάς αλλά και όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου της Αθήνας.

Για αυτό:

  • Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εκχώρηση του Ελληνικού και στην επιχειρούμενη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, που προωθείται από την κυβέρνηση με την υπογραφή του Μνημονίου κατανόησης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και τη Lamda D. Η εκτεταμένη δόμηση με τη δημιουργία μιας νέας πόλης 25.000 κατοίκων μέσα στην πόλη, με πολυώροφες πολυκατοικίες και ουρανοξύστες, θα έχει καταστροφικές συνέπειες, μη ανατρέψιμες για τη ζωή μας. Η κατασκευή εμπορικών πολυκαταστημάτων-Mall θα δώσει το τελικό χτύπημα στις ήδη ασθμαίνουσες από την κρίση τοπικές αγορές. Η προβλεπόμενη κατασκευή Καζίνο θα ανοίξει την πόρτα του τζόγου, καταστρέφοντας τον κοινωνικό και πολιτισμικό ιστό της περιοχής.
  • Θεωρούμε απαράδεκτη την έως τώρα απουσία δημόσιας διαβούλευσης πάνω σε ένα σχέδιο που επηρεάζει την ποιότητα της δικής μας αλλά και τη ζωής των μελλοντικών γενεών.
  • Ενεργοποιούμε και αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα διεθνή, ευρωπαϊκά και εγχώρια νομικά εργαλεία και μέσα, για να αντιμετωπίσουμε όλες τις παράνομες ενέργειες ώστε να αποτρέψουμε την επικείμενη καταστροφή.
  • Καλούμε σε άμεση κινηματική δραστηριοποίηση τις δημοτικές παρατάξεις, τους τοπικούς συλλόγους, όλους τους πολίτες του Αλίμου, ώστε να αποτρέψουμε τις αντιπεριβαλλοντικές και αντικοινωνικές επιπτώσεις, που θα επιφέρει η εκποίηση του Ελληνικού στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Το “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ” συνεχίζει να αγωνίζεται για ένα Μητροπολιτικό Πάρκο Υψηλού Πρασίνου,σύμφωνα με την επικαιροποιημένη και εμπεριστατωμένη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, χωρίς νέα δόμηση, με χώρους αθλητισμού, με Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού, με αρχαιολογικό πάρκο, με Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, με αστικούς αγρούς. Είναι τα σχέδια μιας πραγματικής και ήπιας ανάπτυξης της έκτασης αυτής. Μιας ανάπτυξης που θα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: τον κοινωνικό, τον πολιτιστικό και τον τουριστικό.

Έτσι:
  • θα δημιουργηθεί ο αναγκαίος για την Αθήνα πνεύμονας πρασίνου,
  • θα αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα κτήρια,
  • θα αναδειχθούν οι αρχαιότητες που βεβαιωμένα υπάρχουν στο Ελληνικό,
  • θα προωθηθούν μορφές θεματικού τουρισμού, αθλητισμού και ψυχαγωγίας που θα αναβαθμίσουν περιβαλλοντικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά τη ζωή στην πόλη μας και θα αντιμετωπίσουν την ανεργία με πραγματικούς όρους εργασίας και όχι γαλέρας.
Χρέος μας είναι να υπερασπιστούμε τις ζωές μας.

Για αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική νίκη

και σου ζητούμε να συστρατευτείς ενεργά πριν να είναι πολύ αργά…


ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι - Δημοτική Κίνηση Αλίμου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου