Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Μοσχάτο: "Quadrophenia" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 9.00μμ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας προβάλλει μια ταινία που δεν είναι μεν αμιγώς μουσική, αλλά μιλά για το πώς τα εκάστοτε μουσικά κινήματα επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων, και ειδικά των νέων.

Η προβολή γίνεται την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 9.00 το βράδυ στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. Από αυτό το βράδυ και μετά, οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας θα γίνονται κάθε Τετάρτη.

Το 1973, οι The Who κυκλοφόρησαν την ροκ όπερα "Quadrophenia", που πραγματευόταν τη ζωή του Jimmy, ενός νεαρού Mod, σαν αυτούς που ακολουθούσαν φανατικά το συγκρότημα, αρχές προς μέσα της δεκαετίας του 1960.


Έξι χρόνια μετά, το 1979, ο νεόκοπος σκηνοθέτης Franc Roddam γύρισε αυτή την ροκ όπερα σε μορφή ταινίας.

Ο Jimmy νοιώθει απογοητευμένος από τη ζωή με τους γονείς του και τη βαρετή δουλειά του ως κλητήρα και βρίσκει διέξοδο στα πάρτυ, τα χάπια, τις βόλτες με τα σκούτερ του και τους καυγάδες με τους Rockers, τους αντιπάλους, δηλαδή, των Mods.

Ωστόσο, μετά από μια ακόμα σύγκρουση με τους Rockers, στην παραθαλάσσια πόλη του Brighton, ο Jimmy συλλαμβάνεται, η ζωή του παραδίδεται στο χάος, καθώς βγαίνουν στην επιφάνεια, όλα τα προβλήματά του και οι σκοτεινές πτυχές του ψυχισμού του.

Πέρα από τις ωραίες μουσικές (των The Who και άλλων), πέρα από τη φιλμική αναπαράσταση του υποπολιτισμού των Mods και του αντίστοιχου των Rockers, πέρα από τις μόδες της εποχής, τα φροντισμένα σκούτερ και τα fishtail parka, πέρα από τις ξεχωριστές ερμηνείες (ειδικά του ανερχόμενου τότε πρωταγωνιστή Phil Daniels), η ταινία (όπως και ο δίσκος από τον οποίον προέκυψε) μιλά στην ουσία για τη νεότητα, για την ανάγκη του ανήκειν, για την τρέλα, τον έρωτα, το χάσμα των γενεών. Κι αυτό είναι που την κάνει εν τέλει ένα σπουδαίο φιλμ.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης, φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας. Στον χώρο θα βρείτε επίσης το ειδικό κουτί οικονομικής στήριξης των προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου