Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Πρεμιέρα Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού- Αργυρούπολης με την ταινία "Καμτσάτκα", την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 9.00μμ

Πρεμιέρα των θερινών προβολών 2016 της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.), την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 9.00μμ με την αργεντίνικη ταινία "Καμτσάτκα - Kamchatka".

Οι προβολές, που είναι δωρεάν, γίνονται στο Café Teatral Πολυμήχανο - Φλέμινγκ 58 & Ολυμπίας, Αργυρούπολη και μπορείτε να δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα των θερινών προβολών που είναι
αφιερωμένο στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο.

Δραματική ταινία, έγχρωμη, 105', σε σκηνοθεσία: Μαρσέλο Πινιέιρο με τους: Ρικάρντο Νταρίν, Σεσίλια Ροτ, Ματίας ντελ Πόσο, Μίλτον ντε λα Κανάλ, Τομάς Φόνσι, Έκτορ Αλτέριο, Φερνάντα Μιστράλ.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ταινία είναι μια ελεγεία στην αθωότητα της παιδικής ηλικίας, την οδυνηρή ενηλικίωση, τη δύναμη των οικογενειακών δεσμών, την πίστη για τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Αργεντινή, δεκαετία ’70. Ένας δεκάχρονος μαθητής και ο μικρότερος αδελφός του περνούν στο Μπουένος Άιρες ανέφελα παιδικά χρόνια. Ο πατέρας μαχητικός δικηγόρος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η μητέρα επιστημονική ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο, εξασφαλίζουν στα δυο παιδιά τους μια άνετη και χαρούμενη οικογενειακή ζωή.

Όλα, όμως, αλλάζουν μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του Βιντέλα, στις 24 Μαρτίου 1976. Από την πρώτη μέρα το στρατιωτικό καθεστώς αρχίζει διώξεις αντιφρονούντων. Εκατοντάδες άνθρωποι διώκονται, συλλαμβάνονται, βασανίζονται και συχνά εξαφανίζονται χωρίς ίχνη.

Έντρομοι από τις εξαφανίσεις φίλων τους αντικαθεστωτικών, οι γονείς αποφασίζουν να κρυφτούν από τη στρατιωτική αστυνομία εγκαταλείποντας την πόλη. Με τα παιδιά στο πίσω κάθισμα ενός Σιτροέν Ντεσεβό, καταφεύγουν σ’ ένα αγρόκτημα της περιφέρειας, στεγάζονται σε μια ερημική αγροικία και ξεκινούν μια καινούρια ζωή με πλαστές ταυτότητες…

Επίσημη πρόταση της Αργεντινής για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Αργυρός Κόνδορας από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου Αργεντινής, Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου από τα Φεστιβάλ Καρθαγένης και Αβάνας, Βραβείο Κοινού από το Φεστιβάλ Βανκούβερ.

Το event στο facebook

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου