Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ψευδείς βεβαιώσεις για τα δάνεια από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Έχουν να πληρώσουν από το 2011 στην Attica Bank

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια σε πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ, Σπύρος Λάπας, αποκάλυψε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν
καταθέσει ψευδή βεβαίωση εκχώρησης των επιχορηγήσεων το 2013 και το 2014.

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα «θαλασσοδάνεια» σε ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει δάνεια εκατομμυρίων ακόμα και μεσούσης της οικονομικής κρίσης με ψευδείς βεβαιώσεις.

Στην ΝΔ είχαν χορηγηθεί 2 εκατομμύρια ευρώ το 2011 και στο ΠΑΣΟΚ 5 εκατομμύρια ευρώ το 2010 από τα οποία η ΝΔ δεν έχει αποπληρώσει τίποτα και το ΠΑΣΟΚ μόλις 204 χιλιάδες ευρώ το μακρινό 2011.

Σκάνδαλο συνιστά το γεγονός ότι τα πολιτικά κόμματα έχουν συμπεριλάβει έγγραφο με το οποίο διαβεβαιώνουν την εν λόγω τράπεζα (Attica Bank) ότι δεν έχουν χορηγήσει σε κάποια άλλη τράπεζα την τακτική τους επιχορήγηση (για τα έτη 2013 και 2014 - προϋπόθεση για την χορήγηση δανείων στα πολιτικά κόμματα) ενώ στην πραγματικότητα η μεν ΝΔ την είχε χορηγήσει και στην Αγροτική Τράπεζα, ενώ το ΠΑΣΟΚ σε ακόμη τρεις τράπεζες με αποτέλεσμα να λάβουν επιπλέον χρηματικά ποσά.

Σκανδαλώδης φυσικά είναι και ο τρόπος που τράπεζες αντιμετώπισαν τα κόμματα παραβλέποντας ότι τους χορηγήθηκαν εγγυήσεις οι οποίες είχαν δοθεί και αλλού κατά παράβαση της νομοθεσίας την ίδια στιγμή που για απλούς δανειολήπτες οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί.

Για τα θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ

Την κλήση ιδιοκτητών των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, αποφάσισε η Επιτροπή, μετά από πρόταση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα.

Συγκεκριμένα, θα κληθούν:
  • Μπόμπολας για ΠΗΓΑΣΟ και ΤΗΛΕΤΥΠΟ
  • Ψυχάρης για ΔΟΛ και ΤΗΛΕΤΥΠΟ
  • Αλαφούζο για Καθημερινή
  • Αλαφούζος για ΣΚΑΪ,
  • Βαρδινιογιάννης για STAR
  • Κοντομηνάς για ALPHA
  • Κυριακού για ΑΝΤ1
  • Αναστασιάδης για Πρώτο Θέμα και
  • Κουρτάκης για τα Παραπολιτικά
Η πρόταση έγινε δεκτή από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ από την πλευρά της η ΝΔ με την εισήγηση του βουλευτή κ. Τζαβάρα απαίτησε να κληθούν και οι διευθυντές σύμβουλοι της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ.

Επιπλέον ο βουλευτής των ΑΝΝΕΛ, Δ. Καμμένος πρότεινε να κληθούν εκτός των παραπάνω οι οικονομικοί σύμβουλοι των ΜΜΕ που διαχειρίζονταν τα οικονομικά στοιχεία των εταιρειών εκείνη την περίοδο, από τα πολιτικά κόμματα όσοι υπέγραψαν τις συμβάσεις αυτές αλλά και οι εισαγγελείς οι οποίοι διαχειρίστηκαν την υπόθεση.

Όσον αφορά το πόρισμα Καλούδη (2013 για τα θαλασσοδάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για να κληθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας.

στο κόκκινο

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου