Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Συνάντηση με θέμα την ανάγκη προμήθειας σχολικών ειδών για 4.628 παιδιά των φιλοξενούμενων προσφύγων

Την Τρίτη 19 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Yφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόση Πελεγρίνη, με τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθήνας Χρήστο Καπάταη, την Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης Ελισσάβετ Τασούλη και την εντεταλμένη για θέματα Παιδείας, Ελένη Ζωγραφάκη.

Η Περιφέρεια Αττικής μέσω του κέντρου logistics θα προμηθεύσει σχολικά είδη για τα 4.628 παιδιά που διαμένουν στις 7 δομές προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων που ανήκουν στα όρια της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης δήλωσε:

Έχουμε χρέος να συνδράμουμε στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, ώστε τα παιδιά που διαμένουν στα Κέντρα Προσωρινής Διαμονής προσφύγων να προσέλθουν στα σχολεία με τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως κάθε μαθητής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Καπάταης δήλωσε:

Επιθυμούμε την συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει . Ειδικά, το Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης στο Φάληρο έχει ήδη συμβάλει καθοριστικά στην κάλυψη των αναγκών των προσφύγων.

Κοινή θέση όλων ήταν η συνάντηση αυτή να αποτελέσει την αφετηρία για περαιτέρω υπέρ των προσφύγων δράσεις, από κοινού του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφέρειας Αττικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου