Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Η ταινία «Το Σύμπλεγμα Baader Meinhof» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 9.00μμ

Το Γερμανικό πολιτικό θρίλερ του Uli Edel «Το Σύμπλεγμα Baader Meinhof - Der Baader Meinhof Komplex» θα προβληθεί την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται μπροστά από το κτίριο της παραλίας και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Uli Edel
Πρωταγωνιστούν: Martina Gedeck, Moritz Bleibtreu, Johanna Wokalek, Nadja Uhl, Bruno Ganz

Λίγα λόγια για την ταινία:


Η ταινία αφηγείται το σχηματισμό, τη δράση και το τέλος της πρώτης φάσης της R.A.F. που ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη και το θάνατο των ιδρυτών της.

Η Δυτική Γερμανία στα τέλη των '60s δε μοιάζει να διαφέρει απ' τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται η πολιτική των Η.Π.Α. κι ο πόλεμος στο Βιετνάμ, το φοιτητικό κίνημα και η έντονη κοινωνική αναταραχή.

Οι αντιδράσεις απέναντι στη δυτικογερμανική κυβέρνηση και την προσπάθεια κατάπνιξης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έφερε τη γέννηση μίας από τις σημαντικότερες τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν παγκοσμίως. Με αρχηγικές φυσιογνωμίες τους Andreas Baader, Ulrike Meinhof και Gudrun Ensslin σχηματίζεται η R.A.F. (Rote Armee Fraktion), γνωστή κι ως 'Ομάδα Baader-Meinhof'.

Τα αιματηρά της χτυπήματα καταφέρνουν πλήγμα στην κυβέρνηση και την αστυνομία, την ίδια ώρα που η δημοφιλία της R.A.F. στην κοινή γνώμη παραμένει ενοχλητικά υψηλή. Οι αστυνομικές αρχές, με αιχμή του δόρατος τον Horst Herold αναζητούν τρόπο να αναχαιτίσουν την απειλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου