Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Σημαντικές εξελίξεις εντός της εβδομάδας στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

της Ευγενίας Χατζηγεωργίου

Κλείνουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της εταιρίας και της πιστώτριας τράπεζας για την
χρηματοδότηση της ΕΒΖ και την αναδιάρθρωση των δανείων της.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΖ, κατά την διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν οι εκτιμήσεις των τεχνικών συμβούλων για τα εργοστάσια στη Σερβία και τα μη παραγωγικά ακίνητα της εταιρίας.

Επίσης παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό πλάνο που έχει γίνει από ανεξάρτητο σύμβουλο.

Όλα αυτά αναμένεται να βρεθούν και στο επίκεντρο συζητήσεων που θα έχει τη Τρίτη στην Αθήνα η διοίκηση της εταιρίας με τα αρμόδια υπουργεία. Ακολούθως θα τεθούν προς επικύρωση οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου και θα ενημερωθεί σχετικά η τράπεζα Πειραιώς και ο βασικός μέτοχος.

«Είμαστε σε μία πολύ καλή κατάσταση, πολύ καλύτερη από άποψη εκτιμήσεων σε σχέση με αυτά που υπολογίζαμε», σημειώνει μιλώντας στο stokokkino.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Χρήστος Ρώσσιος, εκφράζοντας την εκτίμηση πως «πάρα πολύ σύντομα θα έχει προχωρήσει και όλη η διαδικασία και με την Πειραιώς για να μπορέσουν να μπουν τα πράγματα σε μία σειρά».

Κλείνοντας να σημειωθεί πως το επιχειρησιακό πλάνο έχει δοθεί τόσο στους εργαζόμενους όσο και στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Μάλιστα, την Τετάρτη έχει οριστεί νέα συνάντηση της διοίκησης και των εργαζομένων της ΕΒΖ στον ΟΜΕΔ, για την διερεύνηση υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

στο κόκκινο

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου