Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Αίσχος!!!... Διαφημίζουν χορηγό επιχειρηματία που ξερίζωσε δέντρα και μετέτρεψε το γκαζόν σε πάρκινγκ...

Οι αυθαιρεσίες ορισμένων επιχειρηματιών τείνουν να γίνουν κανόνας στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Το παράδειγμα της κοπής μεγάλου δέντρου και το γκρέμισμα της ζαρντινιέρας στην Ιασωνίδου & Αργοναυτών είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση.

Όσοι αντέδρασαν, χαρακτηρίστηκαν "ψεύτες και συκοφάντες". Όταν η αλήθεια έλαμψε η δημοτική αρχή διαβεβαίωσε ότι θα αποκατασταθούν και το δέντρο και η ζαρντινιέρα.

Φυτέφθηκε ένα δενδρίλιο-θάμνος, η δε ζαρντινιέρα "αποκαταστάθηκε" με μια τρύπα περίκλειστη με κυβόλιθους πεζοδρομίου που προωρίζονταν για το ολοκληρωτικό κλείσιμο της τρύπας... Θα χώραγαν κι ένα-δυο τραπεζάκια.

Ανάλογο, αλλά μεγαλύτερης έκτασης περιστατικό αυθαιρεσίας διαδραματίσθηκε στο τρίγωνο παρκάκι στη συμβολή της Κύπρου με την Αργυρουπόλεως.

Εκεί ο επιχειρηματίας δεν έκοψε μόνο τα δέντρα που κάλυπταν τις διαφημιστικές πινακίδες του, αλλά ξήλωσε και κάποια τεραγωνικά από το γκαζόν για να αυξήσει τις θέσεις πάρκινγκ της πελατείας του.

Κι αυτός -αφού πρώτα το σκάνδαλο έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο- αντικατέστησε τα δέντρα με δενδρίλια-θάμνους, αλλά για το πάρκινγκ έχει αφήσει τη δημοτική αρχή Κωνσταντάτου στην αναμονή.

Κι ενώ έχουμε συνηθίσει τον κ. Κωνσταντάτο και τους αντιδημάρχους του να χαρακτηρίζουν με διάφορα κοσμητικά όσους προκαλούν μικρές ή μεγάλες ζημιές στη δημόσια περιουσία, να υποβάλλουν μηνύσεις κατ' αγνώστων και να φωτογραφίζουν τη "γνωστή παράταξη της αντιπολίτευσης" ως υπαίτια ακόμα και ανύπαρκτων ζωμιών, εντούτοις με τα παραπάνω χαρωπά τούς βλέπουμε πολύ γαλαντόμους.

Και σαν να μη φτάνει αυτό, βάζουν και πινακίδα σε παιδική χαρά για να επιβραβεύσουν τον χορηγό δεντροφάγο και -περίπου- καταπατητή του δημόσιου χώρου.

Και θέλουν να πείσουν ότι οι παραπάνω αυθαιρεσίες δεν ήταν με τη σύμφωνη γνώμη ή -έστω- τα στραβά μάτια τής δημοτικής αρχής.

Μα αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της "μικρής" διαπλοκής, τότε τι είναι;

*** * ***

Αυτή η πινακίδα τοποθετήθηκε στην είσοδο της παιδικής χαράς απέναντι από την πλατεία στην οποία βρίσκεται και η εταιρεία του χορηγού. Πρόκειται για τη γνωστή πλατεία, για την οποία έχουμε γράψει ξανά, στη συμβολή της Λ. Κύπρου με την Λ. Αργυρουπόλεως.

Ο χορηγός ξερίζωσε πάνω από πέντε δέντρα που εμπόδιζαν
τη διαφημιστική του προβολή και επέκτεινε το πάρκινγκ του ξηλώνοντας μέρος της πλατείας!

Σε αντάλλαγμα προσέφερε ως χορηγία την μοκέτα της παιδικής χαράς.

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος που συγκαλύπτει τις παρανομίες που έγιναν στην πλατεία, προχώρησε στην προκλητική ενέργεια να διαφημίσει αυτόν που τις έχει διαπράξει.

Ενημερώνουμε ότι για την υπόθεση αυτή έχουμε καταθέσει αναφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και ζητούμε να ελεγχθεί η δημοτική αρχή για πράξεις ή παραλείψεις της που ζημιώνουν το δήμο.

Διαβάστε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου