Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Προπαγάνδα της... στιγμής

Το χθεσινό μενού της προπαγάνδας περιελάμβανε πολύ Γκαλμπρέιθ, με αρκετή δόση δραχμής και φυσικά Νομισματοκοπείο.

Η λεπτομέρεια ότι όλα αυτά που παρουσίασαν
ως καινούργια έχουν χιλιοειπωθεί, σχολιαστεί και διαψευστεί από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές πολλές φορές, από πέρσι, δεν έχει κανένα νόημα.

Θόρυβος να γίνεται, φόβος να καλλιεργείται, εντυπώσεις να χτίζονται κι ας διαρκούν μόνο για λίγες ώρες.

Το ίδιο έγινε και με την προχθεσινή μηχανή προπαγάνδας που στήθηκε με δήθεν όπλο την "επιστολή - βόμβα Έτινγκερ” για τον διαγωνισμό, που δήθεν αφορούσε την αδειοδότηση των καναλιών.

Τι κι αν βγήκε η Κομισιόν και το διέψευσε... ευθύς αμέσως σφύριζαν αδιάφορα. Μα, αν ήταν τόσο μεγάλο θέμα, όπως το παρουσίαζαν την προηγούμενη, γιατί το “ξέχασαν” την επόμενη στιγμή;

Όπως έχει αποδειχθεί, όλο το τελευταίο διάστημα, το μόνο που έχουν ως στόχο είναι να πετάξουν το πυροτέχνημα, να το πάρει η Ν.Δ. και οι κόμματα του άξονα των “Μένουμε Ευρώπη” και να το μετουσιώσουν σε “αριστερή-επικίνδυνη παρένθεση”.

Η Ν.Δ., μάλιστα, με αφορμή τα περσινά ξινά σταφύλια της δραχμής, ξεπερνώντας οποιαδήποτε έννοια λογικής, ζήτησε Εξεταστική Επιτροπή για τις ευθύνες του “καταστροφικού” ΣΥΡΙΖΑ όχι γιατί ευθύνεται από το 1974-2010 για την κατάσταση που οδήγησε στα Μνημόνια, αλλά γιατί μέσα σε έξι μήνες κατάφερε να καταστρέψει, υποτίθεται, το στέρεο οικοδόμημα που είχε χτίσει χέρι - χέρι με το ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για το ίδιο σκηνικό που στήνει το λόμπι της διαπλοκής, καθημερινά σχεδόν, από τον Φεβρουάριο του 2015, που ο λαός δύο φορές, μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις, επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με τους ΑΝ.ΕΛΛ. να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας και απεφάνθη ότι οι πολιτικοί της διαπλοκής είναι η παρένθεση. Έστω κι αν αυτή ήταν μακροχρόνια.

Φυσικά, ο νέος γύρος προπαγάνδας που στήνεται τις τελευταίες ημέρες έχει ιδιαίτερη ένταση μετά την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να πετάξει την κεντροαριστερή προβιά που φόρεσε για μερικούς μήνες και να ασπαστεί πλήρως τις αρχές και τις πρακτικές του νεοφιλελεύθερου άξονα των «Παραιτηθείτε». Επιμένουν να κρύβονται πίσω από “αποκαλύψεις - φωτιά”, να βγάζουν τρεις ανακοινώσεις copy paste, να χαίρονται που για άλλη μια φορά “αχός βαρύς ακούστηκε”, έστω και στιγμιαία, και στο τέλος να σφυρίζουν... κλέφτικα.

Και φυσικά, αν έλεγαν την αλήθεια, η μόνη Εξεταστική Επιτροπή που θέλουν πραγματικά να στήσουν το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ν.Δ. δεν είναι αυτή για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Εξεταστική Επιτροπή για τους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη.

η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου