Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Δεν το ξεχάσαμε, ούτε θα το ξεχάσουμε μέχρι να δοθούν επίσημες και πειστικές εξηγήσεις

η φωτο από την Τσούχτρα
Στις 25 Ιουνίου στο πάρκο της 129 στην συνοικία Αγία Παρασκευή στο Ελληνικό διοργανώθηκε ένα πανηγύρι. Ένα «Παραδοσιακό αντάμωμα»!!!

Διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής «Προόδος». Δηλαδή τα μέλη του κόλλησαν αφίσες σε όλη την Αττική!!! Χιλιάδες κόσμου την βραδιά εκείνη επισκέφτηκαν αυτή τη μικρή γειτονιά…

Ουίσκι που έρεε άφθονο εκείνη τη νύχτα… Λουλούδια - λουλουδοπόλεμος!!! Καταγγελίες κατοίκων για παρκαδόρους... Καταγγελίες μέχρι και από τα Σούρμενα για τη μουσική στη διαπασών μέχρι τις 6 το πρωί!!!

Είσοδος 5 ευρώ… Για 3000 άτομα έκανε λόγο ο δήμαρχος της πόλης μας!!! Τα σουβλάκια 2 ευρώ, τα κουτάκια οι μπύρες 3!!! Οι φιάλες το ουίσκυ; Τα πανέρια με τα λουλούδια που πηγαινοέρχονταν; Κι αν οι καταγγελίες για παρκαδόρους ευσταθούν;

Τα ερωτηματικά είναι πολλά και έχουν τεθεί αρμοδίως, αλλά απαντήσεις μέχρι τώρα δεν έχουν δοθεί.


Πού είναι τα παραστατικά και τα συμβόλαια; Ποιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου υπέγραψε συμβόλαια και με ποιον;;;

Ποιο μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου διοργάνωσε αυτή την εκδήλωση χωρίς να ενημερώσει τα άλλα μέλη για τις πραγματικές διαστάσεις της;

Όλα αυτά τα ερωτήματα τέθηκαν εδώ και πολλές μέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κανείς σύμβουλος δεν στήριξε το σύλλογο γι αυτή την εκδήλωση. Έλλειπε βέβαια ο δήμαρχος που τη νύχτα της 25ης Ιουνίου μοίραζε "θερμά συγχαρητήρια" στο σύλλογο για τα 3000 άτομα, αλλά ούτε από την παράταξή του βρέθηκε κάποιος να στηρίξει το σύλλογο - αντίθετα αποστάσεις πήρε ο κ. Γ. Σαραφίδης.

Ο έφορος, ο εφοριακός και το μάρμαρο

Θα ελεγχθούν και άλλα μέλη του συλλόγου
αν κοινοποίησαν κάποια άλλη εκδήλωση;
Πέρασε σχεδόν ένας μήνας, μεσολάβησαν δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ. του συλλόγου και απολογισμός δεν έχει γίνει. Να δεχθούμε ότι όλα έγιναν νόμιμα... Χρειάζεται όμως και διαφάνεια, ιδιαίτερα τώρα που εγείρονται σοβαρότατα ερωτήματα. Να δεχθούμε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη... Απαιτούν όμως διαφάνει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.

Πώς μπορούν τα μέλη του Δ.Σ. να κοιμούνται ήσυχα και να επαναπαύονται στις διαβεβαιώσεις του εφόρου του συλλόγου που "πήρε πάνω του"
όλη τη διοργάνωση;;; Κι αν ο έφορος έκανε κάποιο λάθος;;; Κι αν ολόκληρη η διοργάνωση του πανηγυριού μπάζει από παντού;;; Ποιος θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο;;;

Tο "like"... στην κριτική στον πρόεδρο
είναι λόγος διαγραφής από την "Πρόοδο"
Τα ερωτηματικά γίνονται πιο επιτακτικά,
διότι είναι ο ίδιος ο έφορος που στη συνεδρίαση του Δ.Σ. (με μοναδικό θέμα τον απολογισμό που δεν έγινε) ζήτησε εκτός ημερησίας διάταξης τη διαγραφή ακριβώς εκείνου του μέλους που ζητούσε εξηγήσεις και παραστατικά.

Με αστείες δικαιολογίες και με πρόσχημα την κοινοποίηση μιας ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που συνέπιπτε με την εκδήλωση του Συλλόγου, με παραποίηση ενός "like" σε δήθεν υβριστικό σχόλιο στο facebook, με διαδικασίες αντικαταστατικές και οριακή πλειοψηφία επέβαλαν την αυστηρότερη των ποινών στο μέλος που ζητούσε διαφάνεια και εξηγήσεις.

Αυτές οι γραμμές γράφονται λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει και την ακρόαση του συλλόγου μετά από αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα πουν και τι στοιχεία θα παρουσιάσουν, αφού δεν έχει προηγηθεί συζήτηση στο Δ.Σ. του συλλόγου.

Επίσης με ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε ποιος ή ποια μέλη του Δ.Σ. θα εκπροσωπήσουν το σύλλογο.

Γιατί αυτά θα είναι συνθήκες ικανές για να κατανοήσουμε ποιος αποφασίζει στο σύλλογο, με ποιων τις υπογραφές και, τέλος, ποιος είναι ο ρόλος του κάθε μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου.

Και ίσως είναι μια καλή αρχή για να κατανοήσει το κάθε μέλος του Δ.Σ. ότι όλα αυτά τα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις γιατί μόνο έτσι θα απεμπλακεί ο σύλλογος (και τα μέλη του Δ.Σ.) από αυτή την υπερπαραγωγή που φαίνεται να μπάζει από παντού.


Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου