Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Πόσα γράφει το ταμείο; ΚΟΥΙΖ για συλλόγους και παραδοσιακά πανηγύρια κι ανταμώματα...



Ένα απίστευτο νησιώτικο γλέντι στήθηκε την Τρίτη το βράδυ στην παραλία του Αλίμου. Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας χόρευαν ασταμάτητα ικαριώτικο και μπάλο όπου υπήρχε ελεύθερος χώρος! Ήταν ένα διονυσιακό γλέντι, όπου όλοι ενώθηκαν σε μια αγκαλιά.

Το γλέντι διοργάνωσε το Ζεύκιν Μουσικό Μεζεδοπωλείο στο Bikini Beach Loutra. Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στην παραλία το χάρηκαν με την ψυχή τους! Η είσοδος ήταν ελεύθερη και οι μπύρες είχαν 2,5 ευρώ, τα σουβλάκια 1,5 και το κρασί 8 ευρώ το κιλό.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ και τα video και θα καταλάβετε τι έγινε στον Άλιμο.

Ένα απίστευτο "παραδοσιακό πανηγύρι" στήθηκε πριν δυο εβδομάδες στο Πάρκο της 129ΠΥ στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής Ελληνικού.

Χιλιάδες άνθρωποι από όλο το Λεκανοπέδιο παρευρέθηκαν και διασκέδασαν με την ενεργή παρουσία και πρωτοστατούντος του κατενθουσιασμένου δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτου ο οποίος έκανε λόγο για τρεις χιλιάδες κόσμο.

Το πανηγύρι λένε ότι το διοργάνωσε ο Πολιτιστικός & Εξωρραϊστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής Ελληνικού "η Πρόοδος". Όσοι τυχεροί κάτοικοι της συνοικίας βρέθηκαν στο Πάρκο της 129ΠΥ το χάρηκαν με την ψυχή τους, γιατί δεν χρειάστηκε να πάνε για ύπνο πριν τις 6 το πρωί που σίγησαν τα όργανα.

Στο Πάρκο όμως η είσοδος δεν ήταν ελεύθερη, αλλά επιτρεπόταν με 5 ευρώ, οι μπύρες δεν είχαν 2,5 αλλά 3 ευρώ, τα σουβλάκια δεν είχαν 1,5 αλλά 2 ευρώ, κρασί δεν γνωρίζουμε αν σερβιριζόταν, σερβιριζόταν όμως ουίσκι που -για να λέμε την αλήθεια- δεν γνωρίζουμε πόσο χρεωνόταν.

Πόσα κονόμησε το μαγαζί από το γλέντι στην παραλία -φαντάζομαι ότι- το γνωρίζει η αρμόδια εφορία και φυσικά δεν μας αφορά ως πολίτες.

Πόσα έβαλε στο ταμείο ο σύλλογος περιμέναμε να το μάθουμε τη Δευτέρα που πέρασε, οπότε θα συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης να ενημερωθούν περί αυτού τα μέλη του Δ.Σ., τα μέλη του συλλόγου, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης.

Πολύ δε περισσότερο επειδή το θέμα ήρθε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης, όπου κανένας δημοτικός σύμβουλος από καμιά δημοτική παράταξη δεν βρέθηκε να στηρίξει τον σύλλογο γι αυτή τη διοργάνωση.

Όμως αντί για απολογισμό και παραστατικά -δεν τα είχαν πρόχειρα, λέει, παρότι αυτό ήταν το θέμα της συνεδρίασης δέκα ολόκληρες μέρες μετά το πανηγύρι- προτάθηκε η διαγραφή μέλους του συλλόγου που ζητούσε ακριβώς απολογισμό και παραστατικά.

Η "διαγραφή" βέβαια -που αποφασίστηκε με 3 υπέρ σε σύνολο 6 παρόντων- είναι ανυπόστατη ως καταφανώς αντικαταστατική, αλλά το ενδιαφέρον δεν είναι σ' αυτό.

Το ενδιαφέρον έγκειται στο γεγονός ότι τη διαγραφή πρότεινε -εκτός ημερησίας διάταξης- το μέλος εκείνο του Δ.Σ. που ανέλαβε τη διοργάνωση και το οποίο (μέλος του Δ.Σ.) δεν φαίνεται να είχε ενημερώσει πλήρως τα υπόλοιπα μέλη για όλες τις παραμέτρους της διοργάνωσης.

Δεν ρωτάμε τον αναγνώστη τι καταλαβαίνει, αλλά αναρωτιόμαστε τι δεν καταλαβαίνουν τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου.


Δεν γνωρίζουμε αν τα συγχαρητήρια του κ. Κωνσταντάτου
σχετίζονται και με τα λεφτά που έβαλε στο ταμείο ο σύλλογος.
Φανταζόμαστε ότι κάποιους υπολογισμούς θα έκανε εκείνο το βράδυ.

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου