Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Εκβιασμό του ΠΑΚΟΕ για τις καθαρές παραλίες καταγγέλλει δήμαρχος

Προσπάθεια “εκβιασμού” του από το ΠΑΚΟΕ καταγγέλλει με δελτίο Τύπου αλλά και σχετικό εξώδικο που απέστειλε στο Κέντρο ο δήμαρχος Αγκιστρίου Γιάννης Αθανασίου.

Όπως τονίζει με έγγραφό του στις 24 Ιουνίου του ζήτησε 1.200 ευρώ για την πραγματοποίηση ενημερωτική και ψυχαγωγικής εκδήλωσης στο πλαίσιο ανάλογων εκδηλώσεων «σε δέκα επιλεγμένους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, που έχουν παραλίες με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης, σύμφωνα με μετρήσεις του».

Ωστόσο, όταν ο δήμαρχος αρνήθηκε, όπως αναφέρει, «το ΠΑΚΟΕ επανήλθε με νεώτερο, το 8141/6.7.2016 έγγραφό του.

Ξέχασε τα περί «καθαρότερα νερά κολύμβησης, σύμφωνα με τις μετρήσεις» του, εντάσσοντας τον Δήμο μας στους «δέκα επιλεγμένους Δήμους» και σε χρόνο μετά την εκπνοή της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής, «διευκρίνισε» ότι η «όποια συνεργασία μας» είναι ανεξάρτητη από το αποτέλεσμα των μετρήσεων θαλασσινού και ανθρώπινης κατανάλωσης νερού. Δηλαδή, οι παραλίες μας «με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης» τέθηκαν υπό αμφισβήτηση.

Αν είναι δυνατό, θα πραγματοποιούσε εκδήλωση σε νησί με παραλίες που τα νερά τους δεν είναι από τα καθαρότερα», προσθέτει.

Κατά τον κ. Αθανασίου «το ΠΑΚΟΕ δεν είναι αρμόδιο για ελέγχους των νερών (θαλασσινού και ποσίμου). Αρμόδια είναι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Κοιν. Μέριμνας, Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Και αυτή, με το 1901/2016 έγγραφο της, γνωστοποίησε στο Δήμο μας ότι, ύστερα από δειγματοληψία θαλασσινού νερού, που πραγματοποίησαν Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Υπηρεσίας τους στις 16.6.2016, λαμβάνοντας οκτώ (8) δείγματα από ισάριθμες ακτές του νησιού μας, «τα αποτελέσματα των εξετασθέντων μικροβιολογικών παραμέτρων βρέθηκαν εντός των ορίων που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία» (Αναλύσεις Νερού). Όσον αφορά το πόσιμο νερό, με το 1289/10.5.2016 έγγραφο της πληροφόρησε ότι το σύνολο των ληφθέντων δειγμάτων πόσιμου νερού πληροί τους όρους της κειμένης νομοθεσίας ως προς τις εξετασθείσες χημικές παραμέτρους» (Αναλύσεις Νερού - 1), καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Αγκιστρίου που υπογράφει ο δήμαρχος.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του δήμου Αγκιστρίου είναι το εξής:

Το ΠΑΚΟΕ, που δεν είναι δημόσια υπηρεσία, με το 8132/24.6.2016 έγγραφό του γνωστοποίησε στο Δήμαρχο «προγραμματίζει ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις σε δέκα επιλεγμένους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, που έχουν παραλίες με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης, σύμφωνα με μετρήσεις» του. Γνωστοποίησε ότι η συμμετοχή του Δήμου θα είναι η διάθεση κατάλληλου χώρου και η οικονομική συμμετοχή 1.200,00 €. Γνωστοποίησε ακόμη ότι επειδή ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων θα κλείσει στο τέλος Ιουνίου, για τις εκδηλώσεις Ιουλίου και επειδή υπάρχει σειρά προτεραιότητας, παρακάλεσε να απαντήσει ο Δήμαρχος μέχρι 29.6.2016. Απάντηση, βέβαια, θετική δε δόθηκε, αν και στα τηλεφωνήματα ο Δήμαρχος απάντησε ότι δεν περιλαμβάνεται σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό.


Το ΠΑΚΟΕ επανήλθε με νεώτερο, το 8141/6.7.2016 έγγραφό του. Ξέχασε τα περί «καθαρότερα νερά κολύμβησης, σύμφωνα με τις μετρήσεις» του, εντάσσοντας τον Δήμο μας στους «δέκα επιλεγμένους Δήμους» και σε χρόνο μετά την εκπνοή της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής, «διευκρίνισε» ότι η «όποια συνεργασία μας» είναι ανεξάρτητη από το αποτέλεσμα των μετρήσεων θαλασσινού και ανθρώπινης κατανάλωσης νερού. Δηλαδή, οι παραλίες μας «με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης» τέθηκαν υπό αμφισβήτηση. Αν είναι δυνατό, θα πραγματοποιούσε εκδήλωση σε νησί με παραλίες που τα νερά τους δεν είναι από τα καθαρότερα.

Το ΠΑΚΟΕ δεν είναι αρμόδιο για ελέγχους των νερών (θαλασσινού και ποσίμου). Αρμόδια είναι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Κοιν. Μέριμνας, Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Και αυτή, με το 1901/2016 έγγραφο της, γνωστοποίησε στο Δήμο μας ότι, ύστερα από δειγματοληψία θαλασσινού νερού, που πραγματοποίησαν Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Υπηρεσίας τους στις 16.6.2016, λαμβάνοντας οκτώ (8) δείγματα από ισάριθμες ακτές του νησιού μας, «τα αποτελέσματα των εξετασθέντων μικροβιολογικών παραμέτρων βρέθηκαν εντός των ορίων που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία». Όσον αφορά το πόσιμο νερό, με το 1289/10.5.2016 έγγραφο της πληροφόρησε ότι το σύνολο των ληφθέντων δειγμάτων πόσιμου νερού πληροί τους όρους της κειμένης νομοθεσίας ως προς τις εξετασθείσες χημικές παραμέτρους.

Σήμερα θα επιδοθεί εξώδικη δήλωση του Δήμου μας στο ΠΑΚΟΕ. Ο Δήμος θα ασκήσει εναντίον του και τα ένδικα μέσα.

Χαρείτε τα νερά της θάλασσάς μας. Πιέστε το νερό μας. Είναι απαλλαγμένα από μικροβιολογικές και χημικές παραμέτρους.

Διαβάστε την εξώδικη δήλωσή μας και τα έγγραφα της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, τα 1901 και 1289/2016, που καταχωρήθηκαν στο πρωτόκολλο του Δήμου μας, λαμβάνοντας αριθμό 1757/11.7.2016 και 1126/20.5.2016.

Αποκρούσετε κάθε επιζήμια επίθεση στο όμορφο νησί μας. Υπερασπιστείτε την ομορφιά του. Έχετε εμπιστοσύνη στη Δημοτική Αρχή.

Αγκίστρι: 12/7/2016
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Γιάννης Αθανασίου
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου