Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Ρένα Δούρου: «Ρήξη για τα πολιτικά πράγματα η πρόταση της κυβέρνησης για απλή αναλογική»

Ιστορική στιγμή, που θα αποτελέσει ρήξη για τα πολιτικά πράγματα, χαρακτήρισε η Ρένα Δούρου την πρόταση της κυβέρνησης για την απλή αναλογική σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Αγορά".

Προσθέτει δε πως "θα είναι η πραγμάτωση ενός ιστορικού αιτήματος της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων, ενός αιτήματος για το οποίο πάλεψαν χιλιάδες σε δύσκολους καιρούς".

Η περιφερειάρχης Αττικής απαντά πως είναι "μικροπολιτική" οι διαφωνίες που της χρεώνουν για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και του ΟΛΠ, τονίζοντας ότι "εκείνο που προέχει σήμερα είναι να σταθεί η εθνική οικονομία στα πόδια της, μέσω της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Επενδύσεων, που θα προάγουν το δημόσιο συμφέρον της χώρας μας και θα κινούνται εντός του πλαισίου της νομιμότητας και των θεσμικών κανόνων, σεβόμενες την εργασιακή και φορολογική νομοθεσία, καθώς και το περιβάλλον.

Να είναι, δηλαδή, αμοιβαία επωφελείς επενδύσεις, προς όφελος των πολιτών, όχι μόνο της Αττικής, αλλά και όλης της χώρας".

Αναφερόμενη στις προτεραιότητες της περιφέρειας, η κα Δούρου υπογράμμισε ότι "έχουμε δρομολογήσει τη ριζική μεταρρύθμιση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμάτων, καταπολεμάμε τη γραφειοκρατία και απλουστεύουμε τις διαδικασίες μέσα από τη μείωση υπογραφών" και συμπλήρωσε ότι "θέτουμε τις βάσεις για σοβαρά έργα υποδομής, αντιπλημμυρικά, αποχετευτικά, που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια".

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου