Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Cine Άλιμος: Εγκαίνια & πρεμιέρα με την ταινία “Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι”, την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 8 το βράδυ

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής θα κόψει την κορδέλα του “Cine Άλιμος” στα εγκαίνια που θα γίνουν την Κυριακή 10 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ,
στο χώρο μπροστά από την παιδική χαρά της παραλίας.

Θα προβληθεί η ταινία του “Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι”, με δωρεάν είσοδο ενώ ο σκηνοθέτης θα συνομιλήσει με το κοινό για την ταινία του. Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης θα του απονείμει αναμνηστική πλακέτα.

Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβληθούν στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο του Αλίμου.

Λίγα λόγια για την ταινία:

"Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι" είναι η συγκλονιστική ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, ο οποίος από πειρατής του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην Αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας και καταλήγει στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την επανάσταση του 1821.

Κατά την παραμονή του στην Ρωσία, εξελίσσεται σε ζάμπλουτο εξαγωγέα χαβιαριού. Η υπέρμετρη φιλοδοξία του τον φέρνει αντιμέτωπο με απανωτές συμφορές, μέχρι που αποφασίζει να χαρίσει όλη του την περιουσία και στο τέλος τον ίδιο του τον εαυτό στο όνομα της αγάπης.

Με τους Catherine Deneuve, Sebastian Koch, John Cleese, Catherine Deneuve, Juan Diego Botto, Evgeny Stychkin, Olga Sutulova, Λάκη Λαζόπουλο, Άκη Σακελλαρίου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γιάννη Βούρο, Αλέξανδρο Μυλωνά, Γιώργο Χαραλαμπίδη, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Παύλο Κοντογιαννίδη, Δημήτρη Καλλιβωκά, Τάσο Νούσια, Μάνο Τσαγκαράκη.

Λίγα λόγια για το "Cine Άλιμος":

Η μοναδική του θέση (στην παραλία δίπλα στο κύμα), η υψηλή πιστότητα (ψηφιακή εικόνα υψηλής ευκρίνειας και ψηφιακός ήχος) και το πρόγραμμα (βραβευμένες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, θεματικά αφιερώματα και προβολές των καλύτερων παιδικών ταινιών) σίγουρα θα κάνουν τον Δημοτικό Κινηματογράφο του Αλίμου μια από τις top καλοκαιρινές κινηματογραφικές προτάσεις της Αθήνας.

Θα υπάρχουν δύο προβολές ταινιών. Η πρώτη θα ξεκινά στις 20.45 και θα είναι επιλεγμένη παιδική ταινία, με ελεύθερη είσοδο. Λίγο μετά τις 22.00 θα ξεκινά η δεύτερη προβολή, με εισιτήριο κάτω από τα 5 ευρώ, ενώ θα υπάρχει έκπτωση για τους δημότες που διαθέτουν την κάρτα με την οποία έχουν ελεύθερη είσοδο στην “Ακτή του Ήλιου”.

Ανάμεσα στις καρέκλες (300 περίπου θέσεις) θα τοποθετηθούν και τραπεζάκια για να μπορούν όσοι θέλουν να απολαμβάνουν την ταινία με μπύρα, ποτό ή πρόχειρο φαγητό από την καντίνα που θα λειτουργεί στο χώρο.

Η οθόνη θα είναι φουσκωτή (σαν κι αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία) και θα ανοίγει μόνο κατά τη διάρκεια των προβολών. Στο τέλος των προβολών θα μαζεύεται. Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί περίπτερα για να διοργανώνονται διάφορες εκθέσεις.

με στοιχεία από το geitoniamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου