Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Στο Δημοτικό Συμβούλιο το λεγόμενο "παραδοσιακό πανηγύρι" - Αμείλικτα τα ερωτηματικά και βαριές οι ευθύνες (video)


Το "Παραδοσιακό Δημοτικό Γλέντι", που οργανώθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου στο Πάρκο της 129ΠΥ και αναστάτωσε όλη τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής με το μέχρι πρωίας ξεφάντωμα, έφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Βασίλης Βάσσιος, δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ο Βασίλης Βάσσιος δεν απέφυγε να αναφερθεί στο γεγονός ότι αυτή η εκδήλωση έγινε μια μέρα πριν την εκδίκαση της έφεσης των Χρήστου Κορτζίδη, Ιορδάνη Εφραιμίδη και Παναγιώτη Κουλουρίδη (δημάρχου και δημοτικών συμβούλων αντίστοιχα) για την πρωτόδικη ποινή που τους επιβλήθηκε για την κινητοποίηση των πολιτών που άνοιξαν στο λαό το χώρο της 129ΠΥ, και ζήτησε να πάρει και το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση στήριξης των ανωτέρω.

Αφού αναφέρθηκε στη δήλωση του κ. Κωνσταντάτου (που ακόμα μια φορά απουσίαζε από τη συνεδρίαση) με την οποία έδινε "θερμά συγχαρητήρια στο σύλλογο Πρόοδος για τη διοργάνωση", αναρωτήθηκε αν είναι δυνατόν ένας σύλλογος όπως η "Πρόοδος", ένας καθαρά τοπικός σύλλογος της γειτονιάς της Αγίας Παρασκευής Ελληνικού (που γνωρίζουμε τις δυνατότητές του) να διοργάνωσε τέτοια εκδήλωση και έθεσε μια σειρά από ειδικότερα ερωτήματα:
1. Είναι δυνατόν ένας τέτοιος σύλλογος να κόλλησε αφίσσες μέχρι τον Πειραιά; 
2. Είναι δυνατόν να προσέλαβε μπράβους και παρκαδόρους για το βράδυ αυτό, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι που μένουν στην περιοχή; 
3. Είναι δυνατόν κα κατάφερε να μαζέψει (όπως λένε - μεταξύ τους και ο δήμαρχος) τρεις χιλιάδες άτομα; 
4. Είναι δυνατόν να έγινε λουλουδοπόλεμος, όπως είδαμε στις φωτογραφίες, κι αυτά να τα έκανε ο σύλλογος; 
5. Είναι δυνατόν να έκοψε ο σύλλογος εισιτήρια, πεντάευρα όπως ενημερωθήκαμε; 
6. Είναι δυνατόν να πουλούσε οινοπνευματώδη και ουϊσκια ο σύλλογος; 
7. Είναι δυνατόν ο σύλλογος αυτός να πλήρωσε τους τραγουδιστές, τους οργανοπαίχτες και γενικά τους ανθρώπους που κάνανε τις δουλειές εκεί, είτε πουλάγανε λουλούδια, είτε σερβίρανε, είτε οτιδήποτε άλλο; 
8. Είναι δυνατόν να δεχθούμε ότι ο σύλλογος αυτός οργάνωσε όλο αυτό το όργιο της φοροκλοπής που καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει;
Γιατί είναι σαφές ότι δεν μπορεί να έγινε όλο αυτό το πράγμα από έναν σύλλογο και πρέπει να δούμε ποιος τα κονόμησε απ' αυτή την ιστορία. Γιατί εκεί παίχτηκε ένα ποσόν (με τους απλούς υπολογισμούς που μπορεί να κάνει κανείς) κοντά τις 100.000 ευρώ.

Λέγεται -και θα πρέπει να τον ρωτήσουμε τον σύλλογο, γιατί δεν είμαι σίγουρος- ότι από αυτά ο σύλλογος θα πάρει περίπου ένα χιλιάρικο. Δεν έχω πρόβλημα μ' αυτό. Όμως κάποιος εκμεταλλεύτηκε αυτό το πανηγύρι, κάποιος (ή κάποιοι) κονόμησε.

Εκμεταλλεύτηκαν το χώρο του Δήμου... μέσω του συλλόγου;... απευθείας με το Δήμο;... Δεν ξέρω πώς μπορεί να έγινε... Και στο τέλος τι πήρε ο Δήμος απ' αυτή την ιστορία;

Γιατί διακινήθηκαν πάρα πολλά χρήματα εκεί. Τα καταλαβαίνουμε αυτά... είτε είναι στα χωριά μας, είτε στην Αθήνα, είτε οπουδήποτε.

Είναι δυνατόν μετά να βγαίνει ο δήμαρχος και να λέει στα social media "έλα μωρέ, μια γιορτή διοργάνωσε ο σύλλογος,
όπως οι Πόντιοι, όπως οι Κρητικοί, όπως οι Ηπειρώτες"; Πού το έχετε ξαναδεί αυτό να γίνεται;

Το πανηγύρι των Ποντίων στοιχίζει -δεν λέει κανένας όχι- αλλά παραδίδονται τα τιμολόγια την ίδια στιγμή στο Δήμο.

Νομίζω ότι κάποιος πρέπει να μας απαντήσει πώς έγινε η διαχείριση όλων αυτών των χιλιάδων ευρώ. Και να κάνουμε κάποιες συστάσεις σ' αυτό το σύλλογο.

Γιατί όλοι γνωρίζουμε πώς γίνονται αυτά τα πράγματα: Παίρνει κάποιος το καταστατικό ενός συλλόγου και δηλώνει ότι ο σύλλογος διοργανώνει μια εκδήλωση. Το ίδιο φαίνεται να έγινε και τώρα.

Και φαντάζομαι ότι κάποιος από το Διοικητικό Συμβούλιο που ήρθε σε επαφή με αυτούς δεν είπε όλη την αλήθεια (για να μην πω κάτι περισσότερο) στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., γιατί όλοι εκπλαγήκανε με αυτά που βλέπανε το βράδυ του Σαββάτου. Δεν πιστεύανε αυτά που βλέπανε.

Και σε εισαγωγικά "να αναγκάσουμε" τον σύλλογο να μην πάρει ούτε ευρώ από αυτή την ιστορία.

Και να είμαστε προσεκτικοί όταν δίνουμε κάποιον χώρο για τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης και -δεν εννοώ αν καλλιτεχνικά συμφωνούμε ή διαφωνούμε- εννοώ τον τρόπο και τη διαχείριση αυτής της εκδήλωσης και επιτέλους ας καταλάβουν ότι η διοίκηση του Δήμου είναι σοβαρή και υπεύθυνη, γιατί χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα στις αποφάσεις που παίρνει.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Βασίλη Βάσσιου από το 18ο λεπτό στο video που ακολουθεί:


Με σαφέστατη αμηχανία για το θέμα τοποθετήθηκε από τη μεριά της παράταξης Κωνσταντάτου μόνο ο κ. Σαραφίδης ο οποίος (32ο λεπτό) αφού διαβεβαίωσε ότι "η διοίκηση είναι σοβαρή και υπεύθυνη", τόνισε ότι "δεν είναι δυνατόν σε μια περιοχή κατοικημένη να υπάρχει μια διασκέδαση με πολλά decibel που να φτάνουν μέχρι τα Σούρμενα που τα άκουσα κι εγώ στις 5.30 το πρωί που ξύπνησα".

Επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν αφίσες σε διάφορες μακρινές περιοχές, αλλά θεωρεί ως θετικό το γεγονός ότι έγινε μια τοπική διασκέδαση. "Είχε όμως θετικά στοιχεία, είχε και αρνητικά στοιχεία και θα κοιτάξουμε τα αρνητικά στοιχεία να μην επαναληφθούν" είπε ο κ. Σαραφίδης, ο οποίος απέφυγε να αναφερθεί στο καυτό θέμα της διοργάνωσης - διαχείρισης.

Στο μεταξύ δείτε εδώ το ρεπορτάζ και το video όπου ο κ. Κωνσταντάτος μιλάει για 3.000 κόσμο, δηλαδή για εισπράξεις 15.000 ευρώ περίπου, μόνο από τα εισιτήρια εισόδου.

Δείτε ακόμα στη συνέχεια τον διάλογο που είχε στο facebook με κατοίκους της Αγίας Παρασκευής ο τοπικός σύμβουλος Ελληνικού (με την παράταξη Κωνσταντάτου) κ. Παπαδημητρίου.

Απολαύστε τον ειδικό έπαινο για το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου που επωμίσθηκε τη διοργάνωση και δεν είπε όλη την αλήθεια στα υπόλοιπα μέλη του και θαυμάστε -μεταξύ των άλλων- τον τρόπο που επιχειρεί να κλείσει το θέμα ο φέρελπις πολιτικός ανήρ: "Τέλος πάντων, θα τα πούμε από κοντά..."





Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου