Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

"Η Κυψέλη" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 9.00μμ

Πέμπτη βραδιά των θερινών προβολών 2016 της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.), την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 9.00μμ με την ισπανική ταινία "Η Κυψέλη".

Κάλεσμα της ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.: "Αυτή την Κυριακή κλείνει το πρώτο σκέλος των θερινών προβολών της Λέσχη μας. Μετά την προβολή, μείνετε μαζί μας στο cafe teatral Πολυμήχανο για να γιορτάσουμε και να χορέψουμε, και να ανενεώσουμε το ραντεβού μας για τις 4/9/2016,
οπότε θα συνεχιστούν οι προβολές μας!!!"

Οι προβολές, που είναι δωρεάν, γίνονται στο Café Teatral Πολυμήχανο - Φλέμινγκ 58 & Ολυμπίας, Αργυρούπολη και μπορείτε να δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα των θερινών προβολών που είναι αφιερωμένο στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο.

Ισπανική δραματική ταινία 1982, Έγχρωμη, διάρκειας: 112'.
Σκηνοθεσία: Μάριο Κάμους, με τους: Βικτόρια Αβρίλ, Φρανθίσκο Αλγκόρα, Ραφαέλ Αλόνσο, Άνα Μπελέν, Χοσέ Λουίς Λόπεθ Βάθκεθ, Φρανθίσκο Ραμπάλ, Αγουστίν Γκονθάλεθ, Χοσέ Σακριστάν


Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του ισπανού συγγραφέα Καμίλο Χοσέ Θέλα (βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1989), ο οποίος έχει και έναν μικρό ρόλο στην ταινία. Η δράση εκτυλίσσεται στη μεταπολεμική Μαδρίτη (1942) με τους κατοίκους της θύματα των συνεπειών του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Ανάμεσά τους μια ομάδα φίλων που μιλούν καθημερινά επί παντός επιστητού στο καφέ «Λα Ντελίθια».

Βραβεύτηκε με την Άρκτο καλύτερης ταινίας της Berlinale το 1983.


Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου