Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

Σε τεντωμένο σχοινί η θέση του Πιτσιόρλα: Ράγισε το γυαλί κυβέρνησης - ΤΑΙΠΕΔ!

Σε έξαλλη κατάσταση βρίσκονται στο Μαξίμου με το ΤΑΙΠΕΔ καθώς εκτιμούν ότι κύκλοι του Ταμείου εδώ και καιρό εχουν αποστασιοποιηθεί πλήρως από το ρόλο τους και λειτουργούν σε εντελώς αντίθετο μήκος κύματος από την κυβέρνηση.

"Κάποιοι εκεί μέσα σαν να εχουν ξεχάσει ότι υπάρχει μια Αριστερή κυβέρνηση, στην εξουσία", ακούγεται χαρακτηριστικά στους διαδρόμους του Μαξίμου αλλά και κορυφαία υπουργεία. ”Ή θα το ξαναθυμηθούν άμεσα ή θα τους… “ξεχάσουμε” κι εμείς", συμπληρώνουν.

Τελευταίο επεισόδιο στον ψυχρό πόλεμο κυβέρνησης - ΤΑΙΠΕΔ, η νέα “προβοκάτσια” κατά της κυβέρνησης και η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αναταραχής στη συμφωνία με την εταιρεία στην οποία είχε κατακυρωθεί (με πολύ μικρότερο τίμημα και δυμενείς όρους) το Ελληνικό.

Και μόνο το γεγονός ότι Κυριακάτικα εκδόθηκε απάντηση με δελτίο τύπου με την υπογραφή Φλαμπουράρη, για τους γνωρίζοντες, σημαίνει ότι πλέον “έχει ραγίσει το γυαλί της εμπιστοσύνης” ανάμεσα στο Μαξίμου και τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα.

Στο Μαξίμου βλέπουν “άρωμα ΤΑΙΠΕΔ” πίσω από το θέμα που πήγε να δημιουργηθεί με την αυτονόητη και περιλαμβανόμενη στο Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) με τη LAMDA (συμφερόντων Λάτση) πρόβλεψη για τους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται εντός τής προς εμπορική εκμετάλλευση έκτασης και επισημαίνουν ότι πρόκειται για το δεύτερο μείζον θέμα που πάει να δημιουργηθεί, μετά από εκείνο της περίφημης -δήθεν- επιστολής της Cosco στη Βουλή, παραμονές του πολύ σημαντικού ταξιδιού του Τσίπρα στην Κίνα, που αποδείχτηκε τελικά ότι ΔΕΝ ήταν κινέζικη, αλλά ελληνική και μάλιστα προερχόταν από το κέντρο της Αθήνας …

Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι όπως και τότε έτσι και τώρα παρουσιάζεται το “θέμα” στον Κυριακάτικο Τύπο, σε μιά συγκυρία όπου και πάλι φαίνεται να είναι πολύ στριμωγμενη πολιτικά η αντιπολίτευση, τόσο με την υπόθεση Γεωργίου και ΕΛΣΤΑΤ, όσο και με τις έντονες εσωτερικές διαφωνίες και ζυμώσεις.

Παράλληλα συμπίπτει και με την εβδομάδα που ο κόσμος έχει ακόμα βαθύτατα εντυπωμένες τις εικόνες και τις… τραγικές αποκαλύψεις και τα “αποκαλυπτήρια” των δήθεν πανίσχυρων καναλαρχών στην Εξεταστική της Βουλής και των τρόπων με τον οποίο διασπάθιζαν μέσω αδιαφανών δανειοδοτήσεων το δημόσιο χρήμα…

Η νέα ευθεία επίθεση του Πάνου Σκουρλέτη (“το γεγονός ότι το 17% της ΔΕΗ είχε περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ επί των ημερών των προηγουμένων κυβερνήσεων δεν σημαίνει πως πρέπει να πωληθεί. Αυτό βεβαίως το γνωρίζει ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος εμφανίζεται τώρα να κάνει πως το αγνοεί - και αυτό γεννά ερωτήματα” Real News), αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Αθήνας με άρθρο στο left.gr ("Ποιος καλύπτει τον κ. Κωνσταντάτο, όταν η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ επίμονα και επανειλημμένα έχει ζητήσει την απομάκρυνσή του από το Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε.; Ποιος άλλος πέραν του προέδρου του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ και γι’ αυτό άραγε εισπράττει δηλώσεις εμπιστοσύνης προς το ταμείο; Πόσο χρήσιμo για την κυβέρνηση είναι να δηλώνει την εμπιστοσύνη προς αυτήν ο ίδιος άνθρωπος που υπονομεύει όχι μόνο τη διαπραγμάτευσή της, αλλά και το πρόγραμμά της με το οποίο εκλέχτηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη; Ή τελικά θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι κάθε υπουργείο χρειάζεται τον Πολάκη του, για να τραβήξει το αυτί του κάθε Πιτσιόρλα, ώστε με τη σειρά του να στείλει από εκεί που ήρθε τον κάθε αμοραλιστή που στις τοπικές κοινωνίες βιώνουμε καθημερινά κάθε λέξη και πράξη του;"), δείχνει ότι αυτό που συμβαίνει πλέον για τον κ Πιτσιόρλα (στενό φίλο του πρόωρα απομακρυνθέντα για… “άγνωστους λόγους” κ Σαγιά, αλλά και… “γείτονα” στο κέντρο της πόλης, μέχρι πρόσφατα, του κ Σάλλα της Πειραιώς), δεν είναι ότι … “ψιχαλίζει”, αλλά ότι πρόκειται για… κανονικό μπουρίνι! Έστω και καλοκαιρινό. Οι επόμενες ημέρες, θα δείξουν!

Υ.Γ.: Το ίδιο πρόσωπο περιέγραφε την αμηχανία που δημιουργήθηκε σε πρόσφατη σύσκεψη, όταν κορυφαίος υπουργός παρατήρησε ότι ο… “λόγος” του ΤΑΙΠΕΔ, εδώ και καιρό γίνεται όλο και περισσότερο συμβατός με τον… λόγο του Στουρνάρα, παρά με αυτόν της Αριστερής κυβέρνησης του τόπου…

thefaq.gr

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου