Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Νέα διάψευση - Ο Ελ. Τύπος αδειάζει την Παναγωταρέα για τη «λάσπη» κατά Σπίρτζη

Τελειωμό δεν έχουν οι διαψεύσεις δημοσιευμάτων «λάσπης» και η «αποκατάσταση της αλήθειας», από τις εφημερίδες της διαπλοκής και τα ΜΜΕ της ΝΔ.

Η Άννα Παναγιωταρέα, στις 17 Ιουλίου, έγραψε στον Ελεύθερο Τύπο άρθρο με τίτλο «Η Χώρα Πεθαίνει» όπου και ισχυριζόταν ότι ο Χρήστος Σπίρτζης έχει χρήματα στο εξωτερικό.

Σήμερα η εφημερίδα αναγκάστηκε να διαψεύσει το δημοσίευμα, «αδειάζοντας» με εντυπωσιακό τρόπο τη… δημοσιογράφο του, αποκαθιστώντας την αλήθεια για τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.

Διαβάστε ολόκληρη τη διάψευση του δημοσιεύματος της εφημερίδας:

«Αποκαθιστούμε την αλήθεια για τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ.Χρήστο Σπίρτζη, σχετικά με δημοσίευμα της 17ης Ιουλίου 2016, στη μόνιμη στήλη της δημοσιογράφου- συντάκτριας Αννας Παναγιωταρέα, με τίτλο «Η χώρα πεθαίνει…».


Ειδικότερα, είναι αναληθής και ανυπόστατος ο ισχυρισμός του άρθρου ότι ο υπουργός κ. Σπίρτζης διατηρεί καταθέσεις στο εξωτερικό. Δεν προκύπτει από οποιαδήποτε πηγή ή άλλο στοιχείο ότι ο κ.Σπίρτζης διατηρούσε ή διατηρεί καταθέσεις σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα στο εξωτερικό. Η συντάκτρια του άρθρου προφανώς παραπλανήθηκε από λανθασμένες πληροφορίες και αναξιόπιστες πηγές. Συνεπώς και ο ισχυρισμός του δημοσιεύματος περί δήθεν έλλειψης εμπιστοσύνης του υπουργού στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ή την εθνική οικονομία δεν έχει αληθεί βάση.

Αναγνωρίζουμε ότι η συντάκτρια δεν είχε αξιόπιστα και ικανά στοιχεία προκειμένου να διαδώσει, διά του δημοσιεύματος, τους ανωτέρω ισχυρισμούς. Σε κάθε περίπτωση, η ιδιοκτησία της εφημερίδας δεν συντάσσεται με το επίμαχο δημοσίευμα, σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του κ.Σπίρτζη.

Τέλος, δηλώνουμε ότι δεν υπήρξε πρόθεση εξύβρισης ή δυσφήμησης, αλλά αντιθέτως, σεβόμαστε και τιμούμε απόλυτα την προσωπική, την επαγγελματική και την πολιτική διαδρομή του κ. Χρήστου Σπίρτζη».

Ο Χρήστος Σπίρτζης σχολίασε… λιτά τη διάψευση, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου