Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Μετέτρεψαν το αναψυκτήριο σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, αλλά η δημοτική αρχή "αγρόν ηγόραζε"

Τα στραβά μάτια κάνουν η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ αλλά και η διοίκηση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, διά του εκπροσώπου της στο διοικητικό συμβούλιο της ΑΕ κ. Κωνσταντάτου, για την παραβίαση ουσιωδών όρων της σύμβασης με την μισθώτρια εταιρεία του αναψυκτηρίου στην πλαζ Αγίου Κοσμά. Συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το μίσθιο εκμισθώνεται και παραχωρείται στο μισθωτή αποκλειστικά και μόνο για λειτουργία αναψυκτηρίου, με δυνατότητα ανάπτυξης για ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Το μίσθιο αποτελείται από ένα μονώροφο κτίσμα με κωδικό 114, που φαίνεται στο Τοπογραφικό Διάγραμμα που συνοδεύει τη σύμβαση και κάλυψη/δόμηση 728 τ.μ. και από τμήμα αιγιαλού και παραλίας επιφανείας 300 τ.μ. μπροστά από το ανωτέρω κτίσμα όπως αποτυπώνεται με κόκκινη διαγράμμιση στο Τοπογραφικό Διάγραμμα.

Η μισθώτρια εταιρεία αφενός μεν έχει αναπτύξει ομπρέλες και ξαπλώστρες σε έκταση μεγαλύτερη από αυτή που ορίζεται στο τοπογραφικό, αφετέρου έχει κατασκευάσει και εκμεταλλεύεται γήπεδο beach volley επαγγελματικών προδιαγραφών εκτός των όρων της σύμβασης. Έχει στην κυριολεξία κάνει κατάληψη όλου του αριστερού κόλπου της πλαζ Αγίου Κοσμά.

Δεν σταματάει όμως εδώ το κακό. Ενώ η μισθώτρια εταιρεία έχει άδεια αναψυκτηρίου - εστιατορίου, στην πραγματικότητα λειτουργεί νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Στην σελίδα της εταιρείας στο Facebook μπορεί κανείς να ενημερωθεί για μια μεγάλη γκάμα νυχτερινών events όπως συναυλίες, αγώνες beach volley, πάρτι κ.ά. Όλα αυτά φυσικά συνοδεύονται από δυνατή μουσική ενώ η εταιρεία δεν διαθέτει άδεια μουσικής την οποία χορηγεί ο δήμος.

Στα 3,5 χιλιόμετρα της ακτογραμμής του Ελληνικού οι μοναδικές παραλίες, προσβάσιμες σε όλες τις ηλικίες, είναι του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου. Η πλαζ του Αγίου Κοσμά μέχρι τις 10 Ιουνίου 2007 ήταν ιδιωτική και περίκλειστη με κάγκελα, και άνοιξε χάρη στην απεργία πείνας του δημάρχου Ελληνικού, Χρήστου Κορτζίδη και τη μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου. Η εκχώρηση αυτής της πλαζ σε ιδιώτη από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ είναι προσβολή στην ιστορία της.

Περιμένουμε δε να αντιληφθούμε ποιον θεσμικό ρόλο διαδραματίζει ο Γιάννης Κωνσταντάτος στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ. Ρόλο τον οποίο διεκδικούσε να αποκτήσει μάλιστα. Γιατί αν δεν είναι η προστασία του θαλάσσιου μετώπου του δήμου από τις αυθαιρεσίες τότε ποιος είναι; Να παίρνει παγκάκια από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ για τις πλατείες του δήμου;


sinergasia.gr

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου