Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Χ. Καπάταης: Δεν αίρεται η παραχώρηση στον Δήμο Καλλιθέας - Στηρίζουμε τον δήμαρχο στην μάχη κατά της ανομίας στη μαρίνα

Η σύμβαση παραχώρησης του 2009 που έχει ο δήμος Καλλιθέας στο μέτωπο της πόλης προς την θάλασσα (δηλαδή για τη μαρίνα, τα κτίρια, το γήπεδο και άλλες εγκαταστάσεις) εξακολουθεί να ισχύει, ξεκαθαρίζει με συνέντευξη του στο kallitheaonline, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Χρήστος Καπάταης.

Μάλιστα, όπως δηλώνει ο κ. Καπάταης, η Περιφέρεια στηρίζει τον δήμαρχο Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβο και την διοίκησή του στις ενέργειές του κατά της ανομίας στη μαρίνα.

«Η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει την νομιμότητα σε όλα τα στάδια» απαντά ο κ. Καπάταης ερωτηθείς αν η Περιφέρεια θα υποστηρίξει τις ενέργειες της σημερινής δημοτικής αρχής του δήμου Καλλιθέας να εξυγιάνει τη μαρίνα.

«Ξέρω τι αγώνα κάνουν οι τοπικές αρχές. Προβλήματα οι δήμοι με ιδιώτες έχουν σε πάρα πολλούς δήμους. Είναι δυνατόν εμείς να μην σταθούμε στο πλάι ενός δήμου που προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη;»

Υπενθυμίζεται ότι η παραχώρηση στην Περιφέρεια του παράκτιου μετώπου από το ΣΕΦ μέχρι το TAE KWON DO (έκταση στην οποία περιλαμβάνεται και η έκταση που ελέγχει ο δήμος Καλλιθέας) πρακτικά σημαίνει ότι όλη αυτή η περιοχή ανήκει πλέον κατά χρήση, για αξιοποίηση και εκμετάλλευση αποκλειστικά από το Ελληνικό Δημόσιο και αυτή η απόφαση της Βουλής δεν ανατρέπεται παρά μόνο με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Έτσι, απομακρύνεται για τα επόμενα 40 χρόνια ο κίνδυνος να καταλήξουν σε ιδιώτες τα φιλέτα από την Καλλιθέα μέχρι το ΣΕΦ, καθώς μέχρι προ ημερών, δηλαδή μέχρι την ψήφιση αυτού του νόμου που παραχωρεί στην Περιφέρεια το παράκτιο μέτωπο από το TAE KWNO DO μέχρι το ΣΕΦ, η Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου θα μπορούσε να άρει όλες τις υφιστάμενες συμβάσεις παραχώρησης και να βγάλει σε διαγωνισμό τις εκτάσεις αυτές.
kallitheaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου