Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ιταλοί τουρίστες ξέσπασαν σε κλάματα χαράς: Μπράβο στο Δήμο Κέρκυρας # Ντροπή στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Αριστερά το αναπηρικό αμαξίδιο,
δεξιά το πλωτό αμαξίδιο του Δήμου Κέρκυρας
"Αληθινές ιστορίες που συγκινούν αλλά μας κάνουν περήφανους για το νησί μας... Πριν λίγες μέρες επισκέφτηκε το νησί μας ένα ζευγάρι από την Ιταλία με τον γιο τους", γράφουν τα ιστολόγια της Κέρκυρας.

"Ο γιος τους είναι ΑμεΑ. Πήγαν στην παραλία της Δασιάς και ζήτησαν να χρησιμοποιήσουν τις ξαπλώστρες στην πρώτη σειρά λόγω του παιδιού τους.


Τους ενημέρωσαν ότι βρίσκεται στη διάθεση τους ένα πλωτό αμαξίδιο του Δήμου Κέρκυρας και το έφεραν δίπλα τους. Μόλις είδαν το ειδικό αμαξίδιο η μεν μητέρα ξέσπασε σε κλάματα χαράς, ο δε πατέρας είπε δακρυσμένος ότι έχουν γυρίσει όλη την Ευρώπη αλλά δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Ο γιος τους έμεινε στη θάλασσα για πάνω από 2 ώρες και στο τέλος είπαν ένα μεγάλο μπράβο στο νησί μας".

Αυτά βέβαια συμβαίνουν στη... μακρινή Κέρκυρα.


Πιθανόν ανάλογες σκηνές να έχουμε και στην ελεύθερη παραλία της Γλυφάδας, όπου ο Δήμος έχει τοποθετήσει το σύστημα Seatrac. Το Seatrac της Γλυφάδας έρχεται πρώτο σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα με μέσω όρο 16 άτομα ημερησίως.

Μπορεί να συμβαίνουν και στις 17 παραλίες της Αττικής (μεταξύ αυτών οι κοντινές της Βούλας, της Βουλιαγμένης και της Βάρκιζας) όπου η Περιφέρεια σε συνεργασία με τις αντίστοιχες δημοτικές αρχές προχώρησε στην τοποθέτηση αντίστοιχου αριθμού ηλεκτροκίνητων ραμπών κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα.


Το βέβαιο είναι ότι δεν συμβαίνουν στην παραλία του Αγίου Κοσμά.

Πολύ σοβαρές παρανομίες και της έκτασης,
και των ορίων της άδειας λειτουργίας "αναψυκτηρίου"
Εδώ η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης φαίνεται να νοιάζεται μόνο για την εύρυθμη λειτουργία της μισής παραλίας η οποία έχει καταληφθεί με ομπρέλες, ξαπλώστρες και γήπεδο beach volley που ξεπερνάνε ακόμα και τη διευρυμένη έκταση που παραχώρησε η Ελληνικό ΑΕ όπου μέλος του Δ.Σ. είναι ο κ. Κωνσταντάτος.


Από εδώ μέχρι το 2014
περνούσαν αμαξίδια ΑμεΑ
Στην υπόλοιπη παραλία, αυτή των θνητών, -μεταξύ άλλων πολλών- έχουν καταστραφεί οι ξύλινες ράμπες, έχει διαλυθεί το πλακόστρωτο που οδηγούσε στο (μοναδικό στην Αττική το 2009 που τοποθετήθηκε) αναβατόριο για τα ΑμεΑ και (το σημαντικότερο) από πέρισι δεν έχει δοθεί καμιά απάντηση για την εξαφάνιση του αναβατόριου.











Αλλού ταιριάζουν τα "μπράβο", κι αλλού η "ντροπή"...




Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου