Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Μήνυση κατά της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ γα τον αποκλεισμό της παραλίας

19 πολίτες στην πλειοψηφία τους κάτοικοι του Κάτω Ελληνικού κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μήνυση κατά ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ για τον αποκλεισμό τους από την παραλία του Αγίου Κοσμά.

Όπως αναφέρουν στο κείμενο της μήνυσης:
Στην Αθήνα, σήμερα, Σάββατο 6.8.16 και ειδικά στον οικισμό Κάτω Ελληνικό, που ανήκει στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, οι υπογράφοντες κάτοικοι της ως άνω περιοχής και όχι μόνο,

Μηνύουμε την «Ελληνικό Α.Ε.», όπως νόμιμα εκπροσωπείται, για τον αποκλεισμό της πρόσβασης προς την παραλία του Αγίου Κοσμά, μέσω σιδηρού κιγκλιδώματος (βλ. συνημμένη φωτογραφία) κατά παράβασιν του άρθρου 24 του Συντάγματος και των σχετικών εφαρμοστικών νόμων (Ν 2971/01, Ν1650/86 κλπ.). Η διαβεβαίωση της κ. Σουλτάνας Σπυροπούλου, προέδρου της «Ελληνικό Α.Ε.», ότι «η περίφραξη θα είναι κλειστή τις βραδινές ώρες μόνο» δεν μας καθησυχάζει, διότι:
1. Η νομοθεσία ευλόγως δεν θέτει χρονικούς περιορισμούς και 
2. Η καγκελόπορτα μπορεί να κλειστεί οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου με απόφαση της «Ελληνικό Α.Ε.» εξ ίσου αυθαίρετη με την παρούσα (δηλ. της περίφραξης).
Η μήνυση αυτή δεν αποσκοπεί στην υπεράσπιση των ιδίων συμφερόντων και μόνο αλλά και στην υπεράσπιση του Συντάγματος που ως πολίτες οφείλουμε, πειθόμενοι στο ακροτελεύτιο άρθρο του. 
Τέλος παραθέτουμε συνοπτική διατύπωση του ΔΣΑ επί του θέματος, που αποτελεί επικεφαλίδα αναλυτικότερου κειμένου του: 
O αιγιαλός, η παραλία και τα παράκτια οικοσυστήματα αποτελούν δημόσια κοινόχρηστα πράγματα ανήκοντα κατά κυριότητα και εξ αδιαιρέτου σε όλους μας και δεν πρέπει να παρεμποδίζεται η ακώλυτη και ελεύθερη απόλαυση τους, που αποτελεί βασικό και κύριο από τη φύση προορισμό τους.
Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες το sinergasia.gr είχε δημοσιεύσει επιστολή του Ανδρέα Δάνου, κατοίκου του Κάτω Ελληνικού με τίτλο «Νέος αποκλεισμός της παραλίας του Αγίου Κοσμά», με την οποία κατάγγελλε την τοποθέτηση σιδερένιας πόρτας στη μία και μοναδική είσοδο προς την παραλία του Αγίου Αλεξάνδρου, στην περιοχή Αγίου Κοσμά Ελληνικού.

sinergasia.gr

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου