Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Στην Ελλάδα έχει κακοπέσει ακόμα και η προπαγάνδα...

Από όσο θυμάμαι ο πολιτικός κρατούμενος δεν δημοσιοποίησε ποτέ ο ίδιος τη δωρεά τού τηλεφωνικού κέντρου στο γραφείο του από τη Siemens, μολονότι ήταν από τις πιο "ήπιες" δωρεές τής γερμανικής εταιρείας στην οικογένεια Μητσοτάκη.

Κι όμως, έσπευσε να "σηκώσει" αντιπολιτευτικώς τη δωρεάν μετακίνηση του Αλέξη Τσίπρα με ιδιωτική αεροπορική εταιρεία για τα εγκαίνια του αεροδρομίου τής Πάρου, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

Να συμφωνήσω με τον πρόεδρο της ΝΔ και τα μέσα τής διαπλοκής πως ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να αποδέχεται καμιά δωρεά από ιδιώτες, ακόμα κι όταν γίνεται στο φως τής ημέρας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο, αυτοτραυματίζεται όταν στρέφει τη συζήτηση σε ζητήματα ηθικού πλεονεκτήματος αντί να ασχολείται με την οικονομική κατάσταση των μικρομεσαίων νοικοκυριών που δοκιμάζονται από την ανεργία, την κακοπληρωμένη ή κι απλήρωτη εργασία και την υπερφορολόγηση.

Καλώς ή κακώς οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι ο αρχηγός Κούλης είναι πιο αδιάφθορος από τον Αλέξη Τσίπρα, αν και δυσκολεύομαι και να πιστέψω ότι τον θεωρούν καταλληλότερο για να πολεμήσει τα νεοφιλελεύθερα μνημονιακά μέτρα...

Κι όμως, στη Συγγρού επιμένουν σε μια ερασιτεχνική προπαγάνδα των φτηνών εντυπώσεων στη γκεμπελική λογική "πες, πες, κάτι θα μείνει". Μόνο που βάζει το ένα αυτογκόλ μετά από το άλλο κάθε φορά που αναγκάζονται τα διαπλεκόμενα μέσα να ζητούν συγγνώμη για "αποκαλύψεις" τους.

Βλέπετε, και η προπαγάνδα είναι τέχνη η οποία αν δεν ασκείται σωστά βλάπτει παρά ωφελεί τον χρήστη της. Κι αν ακόμα τα έργα που εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός ήταν ετοιμοπαράδοτα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που δεν ήταν, η ΝΔ κάνει κακό στον εαυτό της όταν στρέφει τη συζήτηση σε εικόνες που δείχνουν τον επικεφαλής τής κυβέρνησης να κόβει τη μία κορδέλα μετά από την άλλη.

Εύχομαι τουλάχιστον ο πολιτικός κρατούμενος να μην πληρώνει τους πρώην Αριστερούς επικοινωνιολόγους του, οι οποίοι έχουν χρόνια να προβλέψουν ορθώς ένα εκλογικό αποτέλεσμα, κι εκείνοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικώς, συνεισφέροντας στη μάχη τής ελίτ για επιβίωση. Σε διαφορετική περίπτωση έχουν πιάσει κότσο τον Κ. Μητσοτάκη...

Φυσικά πίσω από την επικοινωνιακή προπαγάνδα των τελευταίων ημερών κρύβεται η μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία έχει μπει στην τελική ευθεία ύστερα κι από την αρνητική για τους καναλάρχες απόφαση του ΣτΕ.

Τα συμφέροντα είναι μεγάλα και η διακύβευση σημαντική για τους επιχειρηματίες που θέλουν να συμμετέχουν στο νέο μιντιακό τοπίο από το φθινόπωρο. Γι' αυτό και το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι να διαβάσουμε και να ακούσουμε πολλά ακόμα "τέρατα", αφού ο "θάνατός σου είναι η ζωή μου" στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Θα το ευχαριστιόταν, ωστόσο, περισσότερο και η κυβέρνηση αν η προπαγάνδα τής αντιπολίτευσης ήταν πιο εύστοχη κι επαγγελματική. Τώρα είναι σαν να κλέβεις εκκλησία...

τρύπιο ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου