Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Μοσχάτο: «Η γλώσσα της πεταλούδας» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές της για το μήνα Σεπτέμβριο την ερχόμενη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, με την ταινία του Χοσέ Λουίς Κουέρδα «Η γλώσσα της πεταλούδας».
 
Οι προβολές της Μεσοποταμίας ξεκινούν λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ, όπως πάντα, στον πολύ όμορφο κήπο στο 13 της οδού Πλάτωνος, στο Μοσχάτο.

Όλες οι προβολές είναι χωρίς αντίτιμο, αλλά μπορείτε να στηρίζετε το Καλάθι Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διάρκειας.
Στο χώρο θα βρείτε επίσης το ειδικό κουτί οικονομικής ενίσχυσης των προσφύγων.

Λίγα λόγια για την ταινία:

"Η γλώσσα της πεταλούδας" (1999) είναι βασισμένη σε τρία διηγήματα του Μανουέλ Ρίβας, γραμμένα το 1996 και αφηγείται την ιστορία του Μόντσο, ενός οκτάχρονου αγοριού που στα τέλη του '36 πηγαίνει στο σχολείο ξεκινώντας τη θητεία του στη μάθηση και στη ζωή, με καθοδηγητή τον ιδιόρρυθμο δάσκαλό του.

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, αρχή του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, οι αξίες και οι αρχές που τού έχει εμφυσήσει ο δάσκαλος, θα ανατραπούν, καθώς θα παρακολουθήσει τον στραγγαλισμό της δημοκρατίας από το καθεστώς του Φράνκο και θα «υποστεί» μια βίαιη και τραυματική ενηλικίωση.

Μία εξαιρετική σκιαγράφηση της εποχής, που σε συνδυασμό με την θαυμάσια φωτογραφία και τη μουσική επένδυση της ταινίας, συνθέτουν έναν σπαραχτικό ύμνο στο τέλος της αθωότητας.

Η εξαιρετική δημιουργία του Κουέρδα απέσπασε έξι βραβεία Γκόγια στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, μουσικής, καλλιτεχνικής διεύθυνσης και καλύτερης ερμηνείας πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού, καθώς και το βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Κλίβελαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου