Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Η ταινία «Μέσα από τις Φλόγες» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ

Η Καναδική δραματική ταινία (2010) του Denis Villeneuve «Μέσα από τις Φλόγες - Incendies» θα προβληθεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της παραλίας και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Denis Villeneuve
Πρωταγωνιστούν: Lubna Azabal, Melissa Desormeaux-Poulin, Maxim Gaudette, Remy Girard, Abdelghafour Elaaziz


Λίγα λόγια για την ταινία:


Κινηματογραφικό ταξίδι αυτογνωσίας στην ταραγμένη Ιστορία της Μέσης Ανατολής.


Ο θάνατος της μητέρας τους φέρνει τα δίδυμα Simon και Jeanne στο συμβολαιογράφο για τη διαθήκη. Πέραν από το μοίρασμα της περιουσίας, η αινιγματική ακόμα και μετά θάνατον Nawal τους επιφυλάσσει δύο μεγάλες εκπλήξεις που συνοδεύουν δύο σφραγισμένους φακέλους.

Ο πρώτος έχει παραλήπτη τον πατέρα τους - που θεωρούσαν νεκρό - και ο δεύτερος τον αδερφό τους, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσαν. Η Jeanne αποφασίζει να ταξιδέψει ως τη Μέση Ανατολή για να αναζητήσει απαντήσεις στο οικογενειακό τους παρελθόν, ενώ ο Simon δείχνει απρόθυμος να υποκύψει στα μεταθανάτια παιχνίδια της μητέρας του αλλά η αγάπη για την αδερφή του είναι πολύ δυνατή και σύντομα θα την ακολουθήσει για να ανακαλύψουν την.

Τα δίδυμα ενώνουν τα κομμάτια της ιστορίας της γυναίκας που τους έφερε στον κόσμο, ανακαλύπτοντας την τραγική της μοίρα, σημαδεμένη από τον πόλεμο και το μίσος αλλά και τη γενναιότητα μιας εξαιρετικής γυναίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου