Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Σε 3 Δήμους περνά το παραλιακό μέτωπο από τον Άλιμο μέχρι τη Βάρκιζα, εκτός από την Παραλία του Ελληνικού

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ανακοίνωσε την παραχώρηση χρήσης ακινήτων του παραλιακού μετώπου που εκτείνεται από την Μαρίνα Αλίμου μέχρι τη Βάρκιζα, ένα πάγιο
αίτημα των δήμων και των τοπικών κοινωνιών.

Το γεγονός ανακοινώθηκε μετά από συνάντηση που έγινε παρουσία του Υπουργού Επικρατείας, κ. Α. Φλαμπουράρη, του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Μπαλάφα, του προέδρου του ΤΑΪΠΕΔ κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, του προέδρου της ΕΤΑΔ κ. Γιώργου Τερζάκη, του μέλους ΔΣ κ. Γ. Σακελλαρίου και των Δημάρχων κ. Ανδρέα Κονδύλη (Αλίμου), κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου (Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης), κ. Γιώργου Παπανικολάου (Γλυφάδας).

Η ανακοίνωση του υπουργείου Επικρατείας:

Παραχώρηση χρήσης παραλιών στους Δήμους 
 
Η Κυβέρνηση αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, την πρόθεσή της να προχωρήσει σε κάθε αναγκαία πράξη ώστε η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας να γίνεται προς όφελος των πολιτών με την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων και από φορείς Δημοσίου συμφέροντος.
Σήμερα ανακοινώνουμε τη συνεργασία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) με την τοπική αυτοδιοίκηση, και συγκεκριμένα τους Δήμους Αλίμου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Γλυφάδας για την παραχώρηση χρήσης ακινήτων του παραλιακού μετώπου που εκτείνεται από την Μαρίνα Αλίμου μέχρι τη Βάρκιζα, ικανοποιώντας χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.
 
Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας θα εκτελεστούν απρόσκοπτα τα ήδη συμφωνημένα επενδυτικά σχέδια (πχ Ελληνικό) και θα αξιοποιηθούν τα ελεύθερα και υποβαθμισμένα τμήματα του παραλιακού μετώπου.
Η αναβάθμιση θα γίνει σε ενιαία μορφή, θα επιλύσει χρόνια προβλήματα σε πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία και θα ενισχύσει τα έσοδα τόσο της ΕΤΑΔ όσο και των Δήμων, για την εκπλήρωση των σκοπών τους. 
 
Το όφελος της συμφωνίας είναι μεγάλο για τους πολίτες όλης της Αττικής κι όχι μόνο των συγκεκριμένων δήμων, αφού η συμφωνία διασφαλίζει και κατοχυρώνει την ελεύθερη πρόσβαση και διέλευση στις ακτές.

Ως πολύ θετική εξέλιξη, χαρακτηρίζουν το αποτέλεσμα των οι τρεις δήμαρχοι, σε κοινή τους δήλωση μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης:

«Στόχος μας είναι πλέον το παραλιακό μας μέτωπο να αναβαθμιστεί, να νοικοκυρευτεί, να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο και ταυτόχρονα να αποτελέσει πόλο ήπιας και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο».

Σημειώνουν  την "εποικοδομητική συνεργασία και για το πολύ θετικό τελικό αποτέλεσμα» και αναφέρονται σε "σοβαρές εκκρεμότητες" στην Νότια Αθήνα " για τις οποίες είναι απαραίτητη η περαιτέρω συνεργασία κράτους- αυτοδιοίκησης, με αιχμή του δόρατος την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού».

«Η επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, είναι κρίσιμο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και της χώρας να προχωρήσει σε συνεργασία και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε τα όποια προβλήματα να βρίσκουν λύσεις συναινετικές», επισημαίνουν οι τρεις δήμαρχοι στην κοινή τους δήλωση.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η συμφωνία μεταξύ ΕΤΑΔ και Δήμων αφορά την παραχώρηση ακινήτων του παραλιακού μετώπου από την Μαρίνα Αλίμου μέχρι τη Βάρκιζα, ενώ δεν περιλαμβάνει την Παραλία του Ελληνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου