Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

"Το Μαργαριταρένιο Κουμπί" στην Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 8.30 & 10.30μμ

Το ντοκιμαντέρ του Πατρίσιο Γκουσμάν "Το Μαργαριταρένιο  Κουμπί - El botón de nácar / The Pearl Button" θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 8.30 & 10.30μμ.

Οι φετεινές θερινές προβολές γίνονται κάθε Τετάρτη τις ίδιες ώρες στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Μελίνα Μερκούρη" (Λεωφ. Ειρήνης 50, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άνω Ηλιούπολη, τηλ.: 210 9937870, 210 9941199, 210 9914732, 6945405825) και μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα μέχρι το τέλος της σεζόν.


"Το Μαργαριταρένιο Κουμπί" είναι μία ζωντανή τοιχογραφία της κληρονομιάς ενός έθνους, που συνδέει τη γενοκτονία των ιθαγενών νομάδων της Χιλής με τις πολιτικές δολοφονίες της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990). Το νερό είναι το μεγαλύτερο σύνορο της Χιλής. Το νερό έχει μνήμη, μα έχει και φωνή. Ολόκληρη η Ιστορία της Χιλής μετατρέπεται σε έναν αποστομωτικής ομορφιάς στοχασμό που ξεκινά από τη θάλασσα και τις άγριες περιπέτειες που κρύβουν τα νερά της και φτάνει ως τον ουρανό και τη γένεση του ίδιου του σύμπαντος.
 
Λίγα λόγια για την ταινία από το myfilm.gr:


Σκηνοθεσία: Πατρίσιο Γκουσμάν
Είδος: Ντοκιμαντέρ (2015)


Το νερό είναι το μεγαλύτερο σύνορο της Χιλής και ταυτόχρονα κρύβει το μυστικό δύο κουμπιών που βρέθηκαν στο βάθος του ωκεανού. Στην τεράστια ακτογραμμή της Χιλής συναντά κανείς ηφαίστεια, βουνά και παγετώνες.

Μέσα στο νερό βρίσκονται παγιδευμένες οι φωνές των ντόπιων ιθαγενών από περασμένους αιώνες, των ναυτικών που κατέφθασαν από την Αγγλία, μα και των πολιτικών κρατουμένων των σύγχρονων καθεστώτων.

Το νερό έχει μνήμη, μα έχει και φωνή. Ολόκληρη η Ιστορία της Χιλής μετατρέπεται σε έναν αποστομωτικής ομορφιάς στοχασμό που ξεκινά από τη θάλασσα και τις άγριες περιπέτειες που κρύβουν τα νερά της και φτάνει ως τον ουρανό και τη γένεση του ίδιου του σύμπαντος. Στο κέντρο όλων, ένας ταξιδιώτης στο χρόνο ονόματι Τζέρεμι Μπάτον.

To ντοκιμαντέρ του Πατρίσιο Γκουζμάν, πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2015 κερδίζοντας την Αργυρή Άρκτο Σεναρίου και το Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου