Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Αντιπολίτευση με περούκες

Το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ/ΜΠΕ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξηγεί το αυτονόητο: ότι το τηλεγράφημά του που αφορούσε την υπόθεση της προσαγωγής των δύο μεταμφιεσμένων με περούκες Ελλήνων ανταποκριτών που παρακολουθούσαν τον υπουργό Επικρατείας στην Νέα Υόρκη βασίστηκε στις αναφορές της αστυνομίας της πόλης, δηλαδή στις επίσημες πληροφορίες που παρείχαν οι αρχές.

Αυτή η προσφυγή στο αυτονόητο υπήρξε αναγκαστική για το ΑΠΕ/ΜΠΕ, μετά την πρωτοφανώς προσβλητική ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Νέα Δημοκρατία και η οποία υπονοούσε ότι εφόσον το τηλεγράφημα δεν είχε συνταχθεί από τον ανταποκριτή του ΑΠΕ/ΜΠΕ στην Νέα Υόρκη, πρέπει να είχε συνταχθεί από τον... υπουργό τον ίδιο.



Ανακοίνωση η οποία ξεπερνούσε κατά πολύ τα όρια της ευπρέπειας, καθώς χωρίς το παραμικρό στοιχείο κατηγορούσε όχι μόνο τον υπουργό Επικρατείας ότι παρεμβαίνει στην ανεξάρτητη ενημέρωση, αλλά και τους ίδιους τους συναδέλφους του ΑΠΕ/ΜΠΕ ότι θα το δέχονταν αδιαμαρτύρητα αν συνέβαινε.

Ωστόσο, όσες τραγελαφικές ανακοινώσεις και αν βγάλει η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα αποφύγει αυτό που είναι το πραγματικό ερώτημα και θα επιστρέφει πάντα. Για λογαριασμό ποιου φορέθηκαν οι περούκες;

Τα κανάλια που συνεργάζονταν με τους δύο δημοσιογράφους (και τα οποία ούτε ως αστείο δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν φιλοκυβερνητικά), όχι απλά δεν κάλυψαν την στάση τους, αλλά την αποδοκίμασαν πλήρως. Οι ίδιοι, ουδεμία αιχμή άφησαν ότι τα κανάλια είχαν ζητήσει αυτού του είδους το «ρεπορτάζ» ή έστω το γνώριζαν.

Αφαιρώντας την πιθανότητα οι δύο «ρεπόρτερ» να πάσχουν από κάποια μανία μεταμφίεσης, οι εναλλακτικές απαντήσεις για το ποιος ευνοείται από ένα «ρεπορτάζ» σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Επικρατείας «ζει μεγάλη ζωή στη Νέα Υόρκη» είναι περιορισμένες.

Η Νέα Δημοκρατία όταν τελειώσει με τις συνωμοσιολογικές ανακοινώσεις σχετικά με το ποιος συντάσσει τα τηλεγραφήματα του ΑΠΕ/ΜΠΕ, καλό θα είναι να δώσει απαντήσεις στα πραγματικά ερωτήματα. Όπως, για παράδειγμα, αν γίνεται πολιτική με περούκες.

στο κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου