Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Το Υπουργείο Παιδείας διαψεύδει ότι οι θεσμοί πίεσαν για απόσυρση του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση

Το Υπουργείο Παιδείας διαψεύδει κατηγορηματικά ότι οι θεσμοί πίεσαν για απόσυρση του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση.

«Τα γνωστά συμφέροντα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, διακινούν στα ΜΜΕ την «πληροφορία», ότι, οι εκπρόσωποι των θεσμών κατά τη σημερινή συνάντησή τους με τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, απαίτησαν την απόσυρση των πρόσφατα ψηφισμένων ρυθμίσεων για την ιδιωτική εκπαίδευση. Ουδέν αναληθέστερον» αναφέρει το Υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση.

«Οι ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και για τα άλλα θέματα των ιδιωτικών σχολείων είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστούν  κανονικά» υπογραμμίζει το Υπουργείο Παιδείας.

η Αυγή

*** * ***
Σ. Αναγνωστοπούλου: Η «τρόικα εσωτερικού» ποντάρει στους δανειστές (ηχητικό)

Κάποιοι εναποθέτουν στους πιστωτές τις ελπίδες τους για ακύρωση νομοθετικών ρυθμίσεων - και δεν το κρύβουν.

Αυτό τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου που,  μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο, διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οι θεσμοί «μπλοκάρουν» τον ψηφισμένο νόμο που καθιστά δυσχερέστερες τις απολύσεις καθηγητών από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

«Η εσωτερική τρόικα όντως υπάρχει» ανέφερε η κυρία Αναγνωστοπούλου η οποία, αφού σημείωσε ότι ορισμένα συστημικά ΜΜΕ εμφανίζουν ως «ρεπορτάζ» τους ευσεβείς τους πόθους, διερωτήθηκε (ρητορικά, μάλλον):

«Είναι όμως πολιτική να συμμαχείς με τους δανειστές για να πλήξεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους, εν προκειμένω την κυβέρνηση; Γιατί; Για να εξυπηρετηθούν οι σχολάρχες;».


Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε εντονότατη και ολοκάθαρη την ταξικότητα που, όπως είπε, χαρακτηρίζει την αντιπαράθεση ιδεών και πολιτικών για την Εκπαίδευση.


Υπενθύμισε δε τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Παιδεία, καθώς και το γεγονός ότι η ΝΔ και τη «Χρυσή Αυγή» ήταν τα δύο κόμματα που καταψήφισαν στη Βουλή τις σχετικές με την ιδιωτική εκπαίδευση διατάξεις.

Και σχολίασε:


«Δεν είναι τυχαίο ότι απέναντι στάθηκαν η ΝΔ και η ‘Χρυσή Αυγή’, η οποία φυσικά δεν είναι η ‘αντισυστημική’, ‘φιλολαϊκή’ δύναμη που θέλει να εμφανίζεται. Ας το σκεφθούν καλά αυτό όσοι ακόμη διατηρούν εσφαλμένη εντύπωση για το τι είναι και με ποιους τάσσεται η ‘Χρυσή Αυγή’».


Η υπουργός μίλησε ακόμη για τη Σύνοδο στη Μπρατισλάβα, την ΕΕ, το διεθνή ευρωσκεπτικισμό και την ακροδεξιά.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου