Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

«Τρία χρόνια μετά… δεν ξεχνάμε!» Εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

Πλήθος εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων από  αντιφασιστικές οργανώσεις, δήμοι, σωματεία εργαζομένων, φορείς και άλλες κοινωνικές ομάδες, συμμετέχουν στο
τριήμερο κινητοποιήσεων 16-18 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Η οικογένεια και οι φίλοι Παύλου «Killah P» Φύσσα καλούν «όποιον θέλει να είναι δίπλα μας, το Σάββατο στις 17 Σεπτεμβρίου ώρα 22.00 στο σημείο της δολοφονίας (Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι) μόνο με ένα κερί για σιωπηλή συγκέντρωση και στις 18 Σεπτεμβρίου ώρα 19.00 στην έκταση «Καστράκι» (πλησίον ΗΣΑΠ Πειραιά, έναντι πύλης Ε2) όπου θα πραγματοποιηθεί το RAP MONSTERS FESTIVAL, μια διοργάνωση που ξεκίνησε ο Παύλος και συνεχίζουν οι φίλοι του, με σκοπό την συσπείρωση και ενεργοποίηση της νεολαίας για θέματα αλληλεγγύης». Η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου έχουν εκδώσει δελτίο τύπου με αφορμή τα 3 χρόνια απο την δολοφονία του απο την Χρυσή Αυγή.

Οι εκδηλώσεις για τα τρία χρόνια από την δολοφονία Π. Φύσσα από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή

Συγκέντρωση και πορεία, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6.00 το απόγευμα, στην οδό Παύλου Φύσσα, πρώην Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλους δήμους της Αττικής και της Περιφέρειας.


Ανακοινώσεις για την συμπλήρωση των τριών χρόνων από την δολοφονία του Π. Φύσσα από την ΧΑ έχουν εκδώσει η ΠΟΕΔΗΝ, η ΑΔΕΔΥ, η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΣΠΕΡΤ.


Στο Κερατσίνι

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας καλεί σε 3ημερες εκδηλώσεις στη μνήμη του Π. Φύσσα και ενάντια στον Φασισμό:

«Η καρδιά του Παύλου χτυπά στις γειτονιές της πόλης μας. Είναι υπόθεση όλων μας η υπεράσπιση της κοινωνίας της ελευθερίας και της δημοκρατικής αντίληψης των πολιτών, χωρίς διακρίσεις, ανεξάρτητα  από φύλο, χρώμα , θρησκεία ή πολιτικές αντιλήψεις.»

Ο δήμος έχει προγραμματίσει τριήμερες εκδηλώσεις από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου με την προβολή της ταινίας «Το μίσος». Σήμερα,  Σάββατο στις 20.00 θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» από το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου (CINE ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, Βύρωνος & Χηλής, Χαραυγή) ενώ την Κυριακή στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί ραπ συναυλία «Rap Monster Fest», στο Καστράκι - Δραπετσώνα (πλησίον ΗΣΑΠ)… πρόκειται για το φεστιβάλ που είχε ξεκινήσει ο Παύλος Φύσσας και το συνεχίζουν οι φίλοι του τιμώντας κάθε χρόνο τη μνήμη του και διαδίδοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης.


Αντιφασιστική κινητοποίηση το Σάββατο

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών - Πρωτοβουλιών - Συλλογικοτήτων Αθήνας -Πειραιά καλεί τις πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, τους αντιφασίστες/ριες, τα συνδικάτα, τους κατοίκους του Κερατσινίου να συμμετέχουν στην αντιφασιστική κινητοποίηση για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη,  6.00μμ στην Παύλου Φύσσα (Πρώην Π. Τσαλδάρη) και Σαλαμίνος στο Κερατσίνι. Στόχος η επανεκκίνηση του αντιφασιστικού κινήματος.


Στον Άγιο Παντελεήμονα

Σε αντιφασιστική συγκέντρωση καλούν οργανώσεις την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη στις 17.00 στον Άγιο Παντελεήμονα. Την ημέρα αυτή επέλεξε η νεοναζιστική ομάδα Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση (Λ.Ε.Π.ΕΝ) να κάνει τα εγκαίνια των κεντρικών της γραφείων στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα την Κυριακή 18/9 ημέρα που συμπληρώνονται 3 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στην προκλητική τους ανακοίνωση  με τίτλο «Αποποινικοποιούμε τον εθνικισμό» αναφέρουν: «Η επιλογή της ημέρας δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς η 18/9 είναι η επέτειος του θανάτου του Παύλου Φύσσα. Ο Φύσσας σκοτώθηκε επειδή ήταν αριστερός και βρέθηκε σε λάθος σημείο, σε λάθος στιγμή. Η υπόθεση του θανάτου βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και περιμένουμε την έκβαση της».

Στην αποτροπή των εγκαινίων γραφείων της νεοναζιστικής ομάδας καλούν οι αντιφασιστικές ομάδες και συλλογικότητες: ANTINAZI ZONE, Ανασύνθεση - ΟΝΡΑ, Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση, Αριστερή Ενότητα - ΑΡ.ΕΝ, Ξεκίνημα Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση, Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Μυρμήγκι - Δίκτυο Αλληλεγγύης 6ης Κοινότητας, αναφέροντας στην ανακοίνωσή τους: «Δεν θα το επιτρέψουμε! Δεν θα αφήσουμε την ημέρα που συμπληρώνονται 3 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι νεοναζί να ανοίγουν γραφεία στον Άγιο Παντελεήμονα».


στο κόκκινο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου