Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Ν. Φίλης μιλά για την Προετοιμασία του Υπουργείου Παιδείας & απαντά στα σχόλια εκπροσώπων των εκπαιδευτικών & γονέων

της Κατερίνας Μπρέγιαννη
 
Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη στο κανάλι της Βουλής στο πλαίσιο ενημερωτικών εκπομπών, όπου μιλά
για την Προετοιμασία του Υπ. Παιδείας, λίγο πριν «χτυπήσει το πρώτο κουδούνι» και απαντά στα σχόλια εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας, και γονέων. 

"Θα περίμενε κανένας την ΔΟΕ να εκτιμήσει αυτό το μήνυμα, να δει την πρώτη ημέρα τι γίνεται, να δει αν λέμε ψέματα και μετά ας κάνει απεργία. Γιατί τόσο βιαστική κίνηση;" αναρωτήθηκε ο υπουργός Παιδείας και αναφέρθηκε στο άνοιγμα 753 βιβλιοθηκών που είχαν κλείσει τα μνημονιακά χρόνια.



753 βιβλιοθήκες θα ανοίξουν στη Μέση Εκπαίδευση που είχαν κλείσει τα μνημονιακά χρόνια υπογράμμισε ο κ. Φίλης καθώς το υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι η βιβλιοθήκη έχει κεντρική λειτουργία στο σχολείο και δεν είναι «αποθήκη βιβλίων». Στόχος είναι οι μαθητές να εκπαιδευτούν στο ερευνητικό έργο ενώ θα υπάρξει και επιμόρφωση των καθηγητών σε αυτή την κατεύθυνση.

Απαντώντας χθες στο κανάλι της Βουλής στον πρόεδρο της ΔΟΕ εξήγησε ότι οι μόνιμοι διορισμοί που είναι πάγιο αίτημα και μόνιμο θέμα, αλλά το υπουργείο θα προχωρήσει για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, το Σεπτέμβριο του 2017 σε μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

"Για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν την Δευτέρα. Έχει ληφθεί πρόνοια, έχουμε κάνει εγκαίρως προσλήψεις. Η εικόνα εκατοντάδων δημοτικών και νηπιαγωγείων που δεν λειτουργούσαν επί τόσα χρόνια για δέκα ημέρες στην αρχή δεν υπάρχει φέτος.


Επιστρέφουμε σε μια κανονικότητα προ πολλών ετών. Τα δημόσια σχολεία λειτουργούν την πρώτη ημέρα. Θα περίμενε κανένας την ΔΟΕ να εκτιμήσει αυτό το μήνυμα, να δει την πρώτη ημέρα τι γίνεται, να δει αν λέμε ψέματα και μετά ας κάνει απεργία. Γιατί τόσο βιαστική κίνηση;" αναρωτήθηκε ο υπουργός Παιδείας.

η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου