Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Όταν η ΝΔ ξεχνούσε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης...

γράφει η Ντίνα Μπατζιά


Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να εμποδίσει με κάθε τρόπο τη διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, η ΝΔ -πιστή στη στόχευση να μην ισχύσει ο "νόμος Παππά" και να μη συγκροτηθεί Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο- επιχείρησε να εμφανίσει ως παρέμβαση στη δικαιοσύνη, τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την απόφαση του ΣτΕ.

Ξεχνά όμως, όπως και ο κ. Βενιζέλος, ποιος αλήθεια παρενέβη στο έργο της δικαιοσύνης, ποιος λυσσαλέα πολέμησε το νόμο, ποιος ταυτίστηκε με συμφέροντα καναλαρχών που παρανομούσαν.  Αλλά ευτυχώς υπάρχουν οι επίσημες δηλώσεις και τα βίντεο που καταγράφουν...

Ενώ αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη ΔΕΘ, εκτίμησε, με βάση τις δύο προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ, πως δεν θα ακυρωθεί ο διαγωνισμός, τονίζοντας ότι είναι θέμα της Δικαιοσύνης.

Η Νέα Δημοκρατία, αντί να απαντήσει τι σκοπεύει να κάνει κι αν θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αναλάβει την ευθύνη για τη σύσταση του ΕΣΡ,  προσπάθησε να αλλάξει την ατζέντα, ερμηνεύοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού ως «ωμή, προκλητική και χωρίς προηγούμενο παρέμβαση του Πρωθυπουργού».

Απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση, το Μαξίμου ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας δήλωσε επί λέξει ότι «η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η κυβέρνηση θα τη σεβαστεί απολύτως». «Ας μην ανησυχεί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία, που θυμήθηκε προσφάτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και κυρίως ας βρει κάτι άλλο να κάνει, από το να λειτουργεί σαν γραφείο τύπου των καναλαρχών».
 
Για να δούμε λοιπόν αλήθεια ποιοι και πώς παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη...

Τι έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στις 8/9/2016 , στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά;
«Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο ΣτΕ».

 
Κ. Μητσοτάκης: «Θα ακυρώσουμε τον "Νόμο Παππά" ακόμα και αν το ΣτΕ κρίνει πως είναι συνταγματικός»


Ντ. Μπακογιάννη: Η απόφαση του ΣτΕ θα επιβεβαιώσει το παράνομο της όλης κατάστασης

Η Ντόρα Μπακογιάννη στις 5/9/2016 σε συνέντευξή της στον Real FM, έλεγε:

«Πρώτον και κατά την άποψή μας και κατά την άποψη οποιουδήποτε διαθέτει δυνατότητες ανάγνωσης, αυτός ο νόμος είναι αντισυνταγματικός... Τι θα κάνουμε εμείς; Πρώτον, θα ακυρώσουμε τον νόμο Παππά. Δεύτερον, θα περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η απόφαση θα έρθει και θα επιβεβαιώσει, κατά την άποψή μας το παράνομο της όλης κατάστασης που υπάρχει σήμερα».  «Από εκεί και μετά, θα προχωρήσουμε στο να δώσουμε άδειες με συγκεκριμένο τίμημα, το οποίο θα πληρωθεί από τους καναλάρχες και θα δώσουμε όσες άδειες χωράει το φάσμα»

Ευ. Βενιζέλος: Το ΣΤΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα βγάλουν αντισυνταγματικό το νόμο

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Mega, είπε ότι είναι αντισυνταγματική η ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ απαντώντας στην ερώτηση «ποιος θα τον βγάλει αντισυνταγματικό;», είπε «το ΣτΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».



Ν. Δένδιας: O νόμος Παππά είναι απολύτως αντισυνταγματικός, θα τον καταργήσουμε 

«Η ΝΔ έχει καθαρή θέση για τις τηλεοπτικές άδειες. Λέμε ότι ο νόμος Παππά είναι απολύτως αντισυνταγματικός και η όλη διαδικασία έπρεπε να γίνει από το ΕΣΡ» είπε στον ΣΚΑΙ ο Νίκος Δένδιας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της ΝΔ.

«Εμείς θα καταργήσουμε το νόμο και θα χορηγήσουμε και άλλες άδειες, και κατά συνέπεια θα υπάρξει και οικονομικό όφελος», πρόσθεσε.

Λ. Αυγενάκης: Ο νόμος Παππά θα πέσει είτε από το ΣτΕ, είτε από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΙ στις 2 Σεπτεμβρίου, δήλωνε ότι όταν έρθει στην εξουσία θα «καταργήσει τον αριθμητικό περιορισμό των καναλιών, θα καταργήσει τον νόμο Παππά, θα μπουν αυστηρά κριτήρια και θέσπιση ασυμβίβαστου». Συμπλήρωσε, δε, ότι θα «ανοίξει η αγορά με κανόνες δικαίου», ενώ τόνισε ότι ο νόμος Παππά θα πέσει είτε από τα ΣτΕ είτε από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Κ. Καραγκούνης: Η ΝΔ θα ακυρώσει τον νόμο Παππά 

Στις 9 Σεπτεμβρίου στον Αlpha ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης  τόνιζε ότι  "Η ΝΔ θα ακυρώσει τον νόμο Παππά και θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ".
Ο βουλευτής επιβεβαίωσε πως σε κάθε περίπτωση η ΝΔ θα ακυρώσει τον νόμο και θα αναθέσει στο ΕΣΡ να επαναφέρει τη νομιμότητα με αυστηρούς κανόνες, όχι πλειοδοτικούς αλλά πρωτίστως ποιοτικούς. Με κανόνες που ουσιαστικά θα σπάνε τον ομφάλιο λώρο της διαπλοκής, κάτι που, είναι φανερό, δεν κάνει ο τωρινός διαγωνισμός. 
 
Για θεσμική εκτροπή έκανε λόγο η Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 11 Σεπτεμβρίου, "που μέχρι σήμερα ανερυθρίαστα εξακολουθεί η κυβέρνηση να υποστηρίζει" και ξεκαθάριζε ότι η ΝΔ "θα επαναφέρει τη νομιμότητα, ακυρώνοντας το "νόμο Παππά" και επιστρέφοντας τις αδειοδοτικές και εποπτικές αρμοδιότητες στο ΕΣΡ".

στο κόκκινο

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου