Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ψηφίστηκε η σύμβαση για την παραχώρηση του Ελληνικού - Υψηλοί τόνοι μέσα στη Βουλή και διαμαρτυρίες απ' έξω

Με την υπερψήφιση της σύμβασης ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την παραχώρηση του Ελληνικού. Η σύμβαση υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή.

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση, τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη μέσα στη Βουλή, ενώ από έξω, μετά τις 6.30 το απόγευμα, πολίτες διαμαρτυρήθηκαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

*** * ***

Η συζήτηση ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης με τις ομιλίες των ειδικών αγορητών-εισηγητών των κομμάτων, οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους, πλην ΚΚΕ και ΧΑ, τάχθηκαν υπέρ της παραχώρησης.

Τη διαβεβαίωση ότι η Αριστερά είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί
την Ανάπτυξη με δίκαιο τρόπο, προστατεύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και τον Δημόσιο Χώρο, έκανε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
 
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βελτίωσε σημαντικά την αρχική σύμβαση, τόνισαν οι υπουργοί Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Επικρατείας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια επένδυση ανοιχτή στους πολίτες.

«Επικράτησαν οι νεοφιλελεύθερες ιδέες απέναντι στην αριστερή ιδεοληψία» υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με βαρείς χαρακτηρισμούς και ύβρεις κατά της κυβέρνησης. Για «εθνικό στόχο που στήριξε το ΠΑΣΟΚ» μίλησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Για ξεπούλημα του Ελληνικού κατηγόρησε την κυβέρνηση ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
 
“Παρά τις διακηρύξεις του ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στην πώληση του Ελληνικού” τόνισε ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, υποστηρίζοντας ότι “ο όμιλος Λάτση προσπαθεί με εκστρατεία να πείσει τους κατοίκους να αποδεχτούν και να αγκαλιάσουν το έργο, με σκανδαλώδη στήριξη από κυβερνητικά στελέχη, που δεν κρύβουν την ταύτισή τους με τη συριζαίικη εκδοχή του ξεπουλήματος”.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο Προσφυγικό, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι “στηρίζει την αδιέξοδη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που εγκλωβίζει πρόσφυγες και οδήγησε σε αδιέξοδο τόσο τους ίδιους τους πρόσφυγες όσο και τους συμπολίτες μας”.

«Άλλο πράγμα η σύμβαση και άλλο η αξιοποίηση» τόνισε στην τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του Πολυτεχνείου που επεξεργάστηκε τη “λεόντεια” όπως τη χαρακτήρισε, σύμβαση, και σε μικρό διάστημα βελτιώθηκε η σύμβαση, σε βαθμό τέτοιο που και οι πιο ακραιφνείς του κινήματος κατά της ιδιωτικοποίησης δειλά-δειλα παραδέχονται ότι η σύμβαση βελτιώθηκε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος έκανε λόγο για τα περιβαλλοντικά στοιχεία που βελτιώνονται, όπως ότι το πράσινο αυξάνεται για πάνω από 70%, αλλά και το ανοικτό μέτωπο του ενός χιλιομέτρου στη θάλασσα.

Ο κ. Τσιρώνης έκανε εκτενή αναφορά στις προσδοκίες που διαψεύστηκαν για τα δήθεν κέρδη από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, για την Ολυμπιάδα της Διαπλοκής όπως τη χαρακτήρισε που αποτέλεσε περιβαλλοντικό, πολιτικό και κυρίως Οικονομικό έγκλημα, έγκλημα με το οποίο δεν είχε καμμία σχέση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ρώτησε, μάλιστα, πόσα αποσβέστηκαν από τα τελικά κόστη που πλήρωσε ο Ελληνικός λαός. “Πολυφωνία δεν είναι να έχεις πολλά κανάλια αλλά να ακούγονται όλες οι απόψεις” πρόσθεσε ο κ. Τσιρώνης, θυμίζοντας ότι τότε δεν ακούστηκε από κανέναν μέσο ενημέρωσης ότι πηγαίναμε για μια καταστροφή.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα και μιλώντας στο κόκκινο ο επίκουρος καθηγητής του ΕΜΠ Ν. Μπελαβίλας σημείωσε ότι κερδήθηκαν πολλά στη μάχη για την βελτίωση των χαρακτηριστικών της παραχώρησης του Ελληνικού.

“Δεν καίγομαι για τα προνόμια και για τα χρήματα,
καίγομαι για τις ιδέες” ανέφερε απαντώντας σε κατηγορίες των εκπροσώπων της ΝΔ, ο κ. Γιώργος Δημαράς από τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι η ΝΔ υπέγραψε μια σύμβαση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε.

Απευθυνόμενος στον κ. Άδωνη Γεωργιάδη και σχολιάζοντας το ότι δηλώνει φιλελεύθερος και όχι νεοφιλελεύθερος, του υπενθύμισε ότι και ο δικτάτορας Παπαδόπουλος μιλούσε για δημοκρατία. “Το να δηλώνεις ότι είμαι νεοφιλελεύθερος ή όχι ως κόμμα δεν λέει τίποτα. Η πολιτική της ΝΔ είναι ευθυγραμμισμένη με τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση που φτωχοποιεί τους πολίτες και καταστρέφει τον πλανήτη” συμπλήρωσε.

Ο κ. Δημαράς αναφέρθηκε στην αλλαγή της φυσιογνωμίας της Δεξιάς, τα τελευταία χρόνια που έχει εξελιχθεί σε δεξιά των πολυεθνικών που καταστρέφουν μικρές και μικρομεσαίες, αλλά και τις μεγάλες εθνικές επιχειρήσεις. Οι επιλογές μας είναι μια δίκαιη και βιώσιμη Οικονομία που δεν θα εξαρτάται από τις εισαγωγές και θα εξασφαλίζει μια ισόρροπη ανάπτυξη όλων των κλάδων της Οικονομίας.

Ο κ. Δημαράς έκλεισε την τοποθέτησή του κάνοντας αναφορά στις βελτιώσεις της τροποποιημένης σύμβασης.

Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ σταθερά υποστήριξε και υπερασπίστηκε την επένδυση του Ελληνικού διαχρονικά επανέλαβε ο Γιάννης Μανιάτης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, θυμίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας διαδήλωνε κατά του έργου και η κα Δούρου χαρακτήριζε φαραωνικό το έργο που δεν θα έπρεπε να προχωρήσει.

Αναφέρθηκε και στον κ. Σπίρτζη για τις δηλώσεις του ότι “το Ελληνικό, βάσει ανύπαρκτης μελέτης του ΤΕΕ, κοστίζει 3 δισεκατομμύρια ευρώ, υποστηρίζοντας ότι χάθηκε το κεφάλαιο του ηθικού πλεονεκτήματος για τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Σήμερα ολοκληρώνεται η πολιτική σας κυβίστηση” δήλωσε ο Άννα Ασημακοπούλου από τη ΝΔ, η οποία αναρωτήθηκε γιατί αυτή η κυβίστηση δεν έγινε ενάμιση χρόνο νωρίτερα. “Κάθε υποχώρησή σας πρέπει πάντα να περιβάλλετε από ένα ψέμα.

Στάθηκε στο γεγονός ότι στο Ελληνικό έχουν εγκατασταθεί μετανάστες λέγοντας χαρακτηριστικά: “έχετε καταντήσει το Ελληνικό χώρο αποθήκης ψυχών, υγειονομική βόμβα, εστία παραβατικότητας”. Ωστόσο, δήλωσε τη στήριξεη τηε ΝΔ στην επένδυση την οποία χαρακτήρισε Η “πολύ σημαντική εξέλιξη στην Ελλάδα της κρίσης”.

“Άκουσα πάρα πολλά πολύ λίγα και λιγότερο σοβαρά σε σχέση με τη σύμβαση” επεσήμανε παίρνοντας τον λόγο από το βήμα της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς. “Δεν άκουσα παρά μόνο δύο εκδοχές που να αμφισβητούν ότι η σύμβαση διορθώνει σε πολλά κρίσιμα επίπεδα μια προηγούμενη σύμβαση, που είχε πολύ σοβαρά προβλήματα και την οποία προσπαθήσαμε με πολύ κόπο και επιμονή και εκτίμηση των πραγματικών αναγκών, να τη διορθώσουμε” σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε στο γεγονός ότι από τη ΝΔ ακούστηκαν δύο μόνο επιχειρήματα κατά της κυβέρνησης σε σχέση με τη σύμβαση, ότι έκανε μια τρύπα στο νερό επειδή το master plan τα έλεγε όλα και το δεύτερο ότι δεν υποχρεώνει σε τίποτα τον επενδυτή. Ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα σημεία της προηγούμενης σύμβασης στην οποία φαίνεται ότι το master plan δεν είναι δέσμευση και δεν μπορεί να υπάρχει αντίρρηση σε αυτό, ότι δεν υπήρχε τοπογραφικό στη σύμβαση, ενώ για τις υποχρεώσεις του επενδυτή από τη νέα σύμβαση αναφέρθηκε στα στοιχεία που φαίνονται και στην αίτηση του γενικού λογιστηρίου, σύμφωνα με την οποία ο επενδυτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να υλοποιήσει έργα 1,5 δισ. ευρώ. Στην αρχική σύμβαση, το τίμημα ήταν 900 εκατομμύρια ευρώ τα 300 στη μεταβίβαση και κάθε χρόνο 45 εκατομμύρια, ενώ στην τροποποιημένη σύμβαση 462 εκατομμύρια  θα αποπληρωθούν σε δύο χρόνια αντί για έξι. Ακόμη, ότι το ποσό της ελάχιστης επένδυσης ήταν 4,5 δισ εντός 15ετίας με δυνατότητα παράτασης 15ετίας, ενώ στη νέα σύμβαση το 80% θα καταβληθεί πολύ νωρίτερα.

Επίσης, ο επενδυτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να ξεκινήσει τα έργα με το πάρκο, τοποθετώντας υψηλή βλάστηση ενώ θα υπάρχει κοινόχρηστος χώρος 2400 τετραγωνικών και στη σύμβαση περιλαμβάνονται και οι αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες στην πρώτη σύμβαση είχαν πεταχτεί εκτός.

Και ο κ. Μαντάς κατέληξε απευθυνόμενος στη Αντιπολίτευση: “Έχετε χτυπήσει λάθος πόρτα. Προσπαθείτε να μας κάνετε να πούμε ήμαρτον, θα παραμείνουμε αμετανόητοι στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, στην προσπάθεια, μέσα από δύσκολες ασφυκτικές συνθήκες, με έντιμο και αγωνιώδη τρόπο να προχωρήσουμε το εγχείρημα μας με συμβιβασμούς, με ήττες, ούτε είστε σε θέση ούτε μπορείτε να απαξιώσετε τους βουλευτές μας, το εγχείρημά μας, το κόμμα μας. Εσείς που καταστρέψατε το 1/3 του πλούτου της χώρας, που επί των ημερών σας εκτινάχθηκε η ανεργία στο 28%, ανδρωθήκατε με τις μίζες, το πελατειακό κράτος, τα ταμεία της Siemens”. Eσείς που στηρίξατε τη φοροδιαφυγή, την ατζέντα της ακροδεξιάς για το προσφυγικό.

Ο κ. Μαντάς σχολίασε τις αναφορές ότι η κυβέρνηση ξανανοίγει την Αμυγδαλέζα, ξεκαθαρίζοντας ότι “εκεί θα πάνε εθελοντικά όσοι επιθυμούν να επαναπατριστούν και η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια να γίνουν οι συνθήκες αξιοπρεπείς. “Σε τελευταία ανάλυση, είμαστε αποφασισμένοι αυτό τον αγώνα να τον δώσουμε μέχρι τελος θα περιμένετε πάρα πολύ καιρό σε αυτά τα έδρανα”.
 
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ουρσουζίδης επεσήμανε ότι “το ακίνητο μετά τα 25 χρόνια επιστρέφει στο ελληνικό Δημόσιο” και υπεραμύνθηκε της σύμβασης παραχώρησης, χαρακτηρίζοντας την επένδυση τη μεγαλύτερη στρατηγική επένδυση που έχει γίνει στη χώρα, που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Ουρσουζίδης στάθηκε στα σημεία τα οποία η κυβέρνηση κατόρθωσε να βελτιώσει, με την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης, όπως το ότι “πέραν του τιμήματος των 915 εκατ. ευρώ που κατέβαλε ο επενδυτής θα γίνουν επιπλέον 1,5 δισ. έργα υποδομής” ενώ τόνισε ότι όλοι οι ανοιχτοί χώροι θα κατασκευαστούν την πρώτη 5ετία, κάτι που δεν προβλεπόταν στην προηγούμενη σύμβαση.
 
Επαναλαμβάνοντας τη χθεσινή θυελλώδη εμφάνισή του, ο εισηγητής της ΝΔ, αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε και πάλι για επικράτηση των νεοφιλελεύθερων ιδεών απέναντι στην Αριστερή Ιδεοληψία και για το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχωρά μια επένδυση την οποία είχε πολεμήσει ως αντιπολίτευση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για φαρισαϊσμό. Κατηγόρησε, επίσης την κυβέρνηση ότι δεν είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και υποχρεώνεται να προχωρήσει την επένδυση για να μην χάσουν τις καρέκλες τα στελέχη της. Ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε σε ακραίες, υβριστικές εκφράσεις, κάνοντας λόγο για απατεώνες που εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό, δηλώνοντας, ωστόσο, ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει τη σύμβαση. Παραφράζοντας τον Μαρξ απάντησε στον κ. Γεωργιάδη ο Αρ. Μπαλτάς.
 
Για Εθνικό στόχο έκανε λόγο ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που υποστήριξε εκ νέου ότι τη σύμβαση για το Ελληνικό την έφερε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ότι το κόμμα του ήταν σταθερά υπέρ της επένδυσης. Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  χαρακτήρισε την επένδυση μεγέθους Ολυμπιακών Αγώνων. Επιτέθηκε ξανά στον Χρήστο Σπίρτζη, αναφέροντας ότι ως πρόεδρος του ΤΕΕ είχε δηλώσει ότι το Ελληνικό αξίζει 3 δισεκατομμύρια, ενώ σήμερα υπογράφει σύμβαση με χαμηλότερο τίμημα. Κάλεσε τον Γιάννη Δραγασάκη που ήταν σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής πριν γίνει βουλευτής, να δώσει εξηγήσεις για τα δάνεια που δόθηκαν. 
 
Στο ίδιο μήκος κύματος με τη χθεσινή τοποθέτησή της στις αρμόδιες επιτροπές, η κα Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει τα ίδια παιχνίδια με τη ΝΔ, εξυπηρετώντας το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος των εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων.
 
“Δίκαιη ανάπτυξη στον καπιταλισμό σημαίνει μόνο για τους επιχειρηματίες που βγάζουν λεφτά πατώντας στα αποκαΐδια των εργασιακών δικαιωμάτων” πρόσθεσε. Η κα Μανωλάκου κάλεσε τον λαό να αγωνιστεί για να χαράξει μια άλλη ανάπτυξη, που θα εξυπηρετεί την εργατική λαϊκή εξουσία.
 
Ο κ. Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι μίλησε για τις μεγάλες καθυστερήσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια που μπλόκαραν την ανάπτυξη, καταδικάζοντας τη χώρα στην Εσωστρέφεια. Κατηγόρησε τις κυβερνήσεις που πέρασαν από τη χώρα ότι βόλευαν έναν κλειστό κύκλο βαρώνων που ήταν αντίθετο με τον υγιή ανταγωνισμό υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν έγιναν πραγματικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Κατηγόρησε κι εκείνος τον Αλέξη Τσίπρα ότι συνέβαλλε στην απαξίωση της δημόσια περιουσίας με τα όσα έλεγε πριν ανέβει στην Εξουσία και στη μεγάλη καθυστέρηση για την αξιοποίησή της, που εξυπηρέτησε συμφέροντα, με την υποτίμηση της αξίας, που ζημίωσε την Ελληνική Οικονομία. “Βοηθήστε να περάσει η Ελληνική Οικονομία από την κλειστότητα στην ανοικτότητα” πρόσθεσε ο κ. Δανέλλης.
 
Στην τοποθέτησή του ο κ Δημήτρης Καμμένος από τους ΑΝΕΛ, μίλησε για τη μεγάλη σημασία της επένδυσης για την Ελληνική Οικονομία. Επισήμανε ότι τον χώρο του Ελληνικού λυμαίνονταν πάρα πολλές παράνομες παρέες των νοτίων προαστίων και τον τελευταίο χρόνο αποτελεί αποθήκη ψυχών.

“Η εικόνα δεν είναι διαφήμιση για την Ελληνική Δημοκρατία, ούτε για τις ψυχές, ούτε για την αξιοποίηση του Ελληνικού” σημείωσε και τόνισε ότι αποδίδεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες ο χώρος με την αξιοποίησή του, χαρακτηρίζοντας την επένδυση τη “μεγαλύτερη στην Ευρώπη επένδυση ανάπλασης χώρου που πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο”.


Ο κ. Καμμένος στάθηκε στις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν μαζί με τα υπόλοιπα παράπλευρα επαγγέλματα στους όμορους δήμους, στα έργα υποδομής, στις συγκοινωνιακές προσβάσεις από και προς τον Πειραιά. Σε έναν χρόνο από τώρα, η χώρα θα ρίξει σημαντικά τις ανάγκες εξυπηρέτησης, το χρέος θα γίνει πραγματικά βιώσιμο η χώρα με αυτή την κυβέρνηση θα μπει στις αγορές. Αφού επικεντρώθηκε στην αύξηση του Τουρισμού που θα επιφέρει η επένδυση, ζήτησε απο όλα τα κόμματα να εκπαιδεύσουν τους πολίτες στην Εξωστρέφεια. 
 
Ο κ. Σαρίδης, από την πλευρά της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε στα ισοδύναμα μέτρα που έψαχναν να βρουν οι κυβερνήσεις μέσα στην κρίση και δεν μπορούσαν να βρεθούν, σε σχέση με την επένδυση αυτού του βεληνεκούς. Υποστήριξε ότι ότι δεν είναι γνωστές οι λεπτομέρειες της σύμβασης, ούτε έγινε επαρκής διαβούλευση, ούτε ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των γύρω δήμων.

Αφού αναφέρθηκε και ο ίδιος στις διαφορές αυτών που έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας στο παρελθόν με  αυτά που εφαρμόζονται σήμερα, κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση για χαιρέκακη στάση αναφερόμενος στα “λίγα” όπως υποστήριξε, θετικά που άλλαξαν στη σύμβαση όπως ότι το κόστος συντήρησης του πάρκου ανέλαβε η Lamda Develppment και ότι τα έργα υποδομών και αναπλάσεων και έργα προσβασιμότητας είναι σπουδαία και εξίσου σημαντικά.


*** * ***

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού» έξω από τη Βουλή, ενώ η «Συνέλευση Δράσεων για το Ελληνικό» ξεκίνησε από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ για να κατευθυνθεί στη συνέχεια προς τη Βουλή.

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μίλτος Ευσταθιάδης και Δέσποινα Κουτσούμπα καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι από τους δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας.


«Η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού είναι πλήγμα για όλο το λεκανοπέδιο», τόνισε ο Σπύρος Τζόκας, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών στην εκπομπή «Αλέγκρο μα με τρόπο» και στην Ευγενία Λουπάκη.
 

Υπογράμμισε ότι «η επένδυση του Ελληνικού πρόκειται ουσιαστικά για εκποίηση όσο-όσο και οι βελτιώσεις στην συμφωνία είναι ελάχιστες μπροστά στην συνολική ζημιά».

Παράλληλα ο κ. Τζόκας τόνισε ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί», αλλά εξέφρασε προβληματισμό για την απροθυμία συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.

* οι φωτογραφίες είναι του Μάνου Σαββίδη

Διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου