Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Reggae Feeling - Sun & Moon Unity Fest στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου & ώρες 3.00-8.00μμ

Ολοήμερη γιορτή με reggae-roots-dub ήχους από διακεκριμένους djs & μουσικούς του είδους τους διοργανώνει η
Συλλογικότητα Αυτοδιαχείρισης & Καλλιτεχνικής Έκφρασης "Akasha".

Η γιορτή - festival πραγματοποιείται στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου από τις 3.00 το μεσημέρι μέχρι τις 8.00 το βράδυ.

Πιο αναλυτικά οι διοργανωτές σημειώνουν:

Η ολοήμερη αυτή γιορτή μας στις 10 Σεπτέμβρη, REGGAE FEELING - SUN & MOON UNITY FEST, ως η δεύτερη δράση της ομάδας μας ΑΚΑSHA - Συλλογικότητα Αυτοδιαχείρισης & Καλλιτεχνικής έκφρασης, συνοδεία του Ήλιου και της Σελήνης, σε reggae-roots-dub ήχους από διακεκριμένους djs & μουσικούς του είδους τους που θα είναι μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια, όπως
ο Junior X (Νatural Reaction),
οι Insp-I-ration Project,
Dubylon-G + on the mic Sistah Jammaroots,
ο Donnie Dub,
ο Selector Piranhas
η Mrs HCN,
οι Ghetto Rock
Αφρικάνικα Κρουστά από την ANASA African Cultural Center κ.α.
δεν θα μπορούσε παρά να γίνει σε έναν χώρο αυτοδιαχειριζόμενο, δημόσιο και ελεύθερο, όπου οι άνθρωποι συλλογικά δρουν για την ελευθερία στη πρόσβαση, έξω από τους περιορισμούς που θέτει η ατομική ιδιοκτησία και ιδιοποίηση, διεκδικώντας το δημόσιο χώρο και την κοινή του χρήση από όλους.

Ένας τέτοιος χώρος είναι το αυτοδιαχειριζόμενο κάμπινγκ της Βούλας. Εκεί όπου απλοί άνθρωποι, σε πείσμα των καιρών οραματίζονται και διεκδικούν το δημόσιο χώρο και τις ελεύθερες παραλίες για όλους. Το μήνυμά μας της ενότητας και της μετάβασης από το εγώ στο εμείς - από το δημόσιο στο ουσιαστικά κοινό για όλους, δε θα μπορούσε να βρει καλύτερο χώρο μέσα από τον οποίο θα επικοινωνηθεί.

Για ελεύθερες παραλίες, ελεύθερους δημόσιους χώρους, για ελεύθερους ανθρώπους!



«To Φως διαλύει το Σκοτάδι» ακούμε συνέχεια.
Φαίνεται να μην έχουμε και σε τόσο μεγάλη εκτίμηση το σκοτάδι.

Μα αν δεν υπήρχε το σκοτάδι τι ακριβώς θα διέλυε το φως? Τι νόημα θα είχε η ύπαρξη του φωτός αν δεν υπήρχε το σκοτάδι?
Χαρακτηρίζουμε το σκοτάδι ως αρνητικό και το φως ως θετικό. Όμως στις σκοτεινές μας στιγμές ενυπάρχει η συνειδητοποίηση, η αφύπνισή μας και στη συνέχεια επιλέγουμε τη δημιουργική δύναμη του φωτός .
Στην αντίληψη της συμπαντικής ροής, στη αντίληψη του Akasha - είναι μία αδιάσπαστη ενότητα, όπου το ένα δεν υπάρχει χωρίς το άλλο.
Μαζί αποτελούν το Όλο.
Θα γιορτάσουμε αυτή την ενότητα Φωτός και Σκοταδιού,
συνοδεία του Ήλιου και της Σελήνης με μουσική reggae.
Τη μουσική που διαπνέεται από την Ενότητα και την Αγάπη.
Αφύπνιση και Δημιουργία, Ενότητα και Αγάπη, ως σύνδεση! Αs Unity

Η φιλοσοφία και ο στόχος της ομάδας μας είναι να προωθήσει και να εμπνεύσει με έννοιες όπως η αυτονομία, η αυτοδιαχείριση, η αλληλεγγύη, η συνεργατικότητα, η δημιουργία, η ειρήνη, η αγάπη, η ενότητα και πρακτικά να λειτουργήσουμε, συνδημιουργήσουμε & συνδιασκεδάσουμε με βάση αυτές τις αξίες, όλοι μαζί υπό τους ήχους της reggae, απολαμβάνοντας τη θάλασσα, την αμμουδιά και το όλο φυσικό τοπίο.

Θα υπάρχουν παράλληλα δρώμενα όπως ενεργειακές θεραπείες, κουζίνα & έκθεση χειροτεχνημάτων - παραδοσιακών προϊόντων, καθώς επίσης και υπαίθρια εικαστική έκθεση σε συνεργασία με την εικαστικό Βίκυ Ζαγούρη με θέμα ''Φώς στο Κενό' - Sun & Moon Unity, ως συνέχεια της πρώτης στο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας τον Ιούνιο στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος που συνδιοργανώσαμε μαζί με την Ομάδα Φωτεινής Τέχνης του Κτήματος Τοτόρο, σε ένα διαφορετικό αυτή τη φορά φυσικό τοπίο με φόντο τη θάλασσα.


Η τεχνική είναι ελεύθερη (ζωγραφική, φωτογραφία, graphic design, γλυπτική, εγκατάσταση, performance, μικτές τεχνικές κα). Στο χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου κάμπινγκ της Βούλας υπάρχουν τοίχοι που καλό θα ήταν να τους ομορφήνουμε, οπότε καλούμε καλλιτέχνες του graffiti που θα ήθελαν να αποτυπώσουν την τέχνη τους και να αφήσουμε έναν ακόμα πιο όμορφο χώρο για τους επόμενους, τους ανθρώπους της συλλογικότητας του κάμπινγκ και τους επισκέπτες.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για εκδήλωση ενδιαφέροντος έως την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στο e- mail: akasha.thesource@gmail.com ή inbox στη σελίδα μας στο fb, γράφοντας τη λέξη «Έκθεση» στο θέμα του mail που θα μας στείλετε, (αν υπάρχει έτοιμο έργο ή προσχέδιο αυτού μας το επισυνάπτετε σε μορφή jpeg). Αν θέλετε γράφτε μας δυο λόγια για σας, ώστε να γνωριστούμε.

Γιορτάστε μαζί μας υπεύθυνα, διατηρώντας & συμβάλλοντας στην αρμονία & την καθαριότητα του χώρου.
Αντιστεκόμαστε και εμπνέουμε μέσω της Τέχνης!


Το event στο facebook

voulacamp.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου