Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Πανιώνια Συμμετοχή στη Μεγαλύτερη Γιορτή Εθελοντισμού της Αθήνας (ρεπορτάζ - video)

της Δήμητρας Σέκη

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, η ethelon και το Wheeling2help συνδιοργάνωσαν τη μεγαλύτερη γιορτή εθελοντισμού της Αθήνας, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την αναπηρία, τον αθλητισμό, την υγεία και το περιβάλλον, αλλά και τη βελτίωση των σχέσεων στο κοινωνικό σύνολο.

Οι ακαδημίες βόλεϋ γυναικών του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης (Π.Γ.Σ.Σ.) συμμετείχαν σε αυτή τη φιλανθρωπικού χαρακτήρα διοργάνωση.

Η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr ήταν εκεί, για να καλύψει την εκδήλωση.

Το Wheeling2help είναι μία πρωτοβουλία του Ελπιδοφόρου Χρυσοβέργη και της Δώρας Μπίτση, οι οποίοι ξεκίνησαν πέρυσι, ποδηλατώντας από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα και κατάφεραν να συγκεντρώσουν 15.654 € για τα παιδιά της «Φλόγας».

Φέτος, ξεκίνησαν μαζί με μία ομάδα ποδηλατών από την Κωνσταντινούπολη, στις 7 Σεπτεμβρίου και θα περάσουν από 20 ελληνικές πόλεις, πραγματοποιώντας γιορτές εθελοντισμού, με τελικό προορισμό την Κρήτη. Απώτερος σκοπός του 2ου Wheeling2help είναι να μαζέψουν 19.000 € για να αγοράσουν 100 αναπηρικά αμαξίδια, ώστε να δωρίσουν 5 σε κάθε πόλη.

Η Φωτεινή Πόγκα, προπονήτρια ακαδημιών βόλεϋ του Πανιωνίου, δήλωσε ότι ζητήθηκε από τον Πανιώνιο να δείξει το sitting volley, ένα πάρα πολύ δύσκολο άθλημα, για παιδιά με ειδικές ανάγκες. «Με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση δεχτήκαμε να συμμετέχουμε. Ο Πανιώνιος είναι μια ιστορική ομάδα και αυτό το έχει καταλάβει πάρα πολύ καλά το Wheeling2help», τόνισε η προπονήτρια και πρόσθεσε «Θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο, τώρα με τους ολυμπιακούς αγώνες που όλοι το είδαν, να το φέρουμε και στην Ελλάδα». Τέλος, εξήγησε τι είναι το Wheeling2help, μιλώντας για το φιλανθρωπικό σκοπό του.

Ο Τάσος Τοζίδης, προπονητής ακαδημιών βόλεϋ του Πανιωνίου, δήλωσε ότι «είναι πολύ όμορφο να βλέπουμε ένα Σύλλογο που έχει τέτοια ιστορία να βρίσκεται σε τέτοιες καταστάσεις και να βοηθάει όσο μπορεί με τα παιδιά του και με το όνομα του», διευκρινίζοντας ότι τα παιδιά που συμμετέχουν στη γιορτή εθελοντισμού είναι από οχτώ έως δεκαπέντε χρονών.

Η Άννα Μπότσου, παίχτρια ακαδημιών βόλεϋ του Πανιωνίου, εξέφρασε τη χαρά της επισημαίνοντας ότι «είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που συμμετέχω σε μια τέτοια προσπάθεια, γεμάτη κέφι και θετικές σκέψεις. Με ικανοποιεί πάρα πολύ το ότι κάνω κάτι καλό και ότι ο Σύλλογος μου είναι εδώ για να βοηθήσει».


Ο Τάκης Χρυσοχόου, αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, δήλωσε ότι «η συμμετοχή μας προέκυψε ύστερα από μια πρόσκληση από τους εθελοντές που διοργανώνουν αυτήν την πολύ όμορφη εκδήλωση» και τόνισε ότι «ο Πανιώνιος δεν θα μπορούσε να αρνηθεί, γιατί καταρχήν, είναι η ομάδα που έχει φέρει το βόλεϋ στην Ελλάδα και σήμερα εδώ θα παρουσιάσουμε στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες το sitting volley και κατά δεύτερον, ο Σύλλογος δραστηριοποιείται πάρα πολύ σε φιλανθρωπικούς σκοπούς».


nstv.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου