Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

What Grows from Earth: Ατομική έκθεση της Αλεξάνδρας Περρή στη δημοτική πινακοθήκη Καλλιθέας

Στην ατομική έκθεση της Αλεξάνδρας Περρή με τίτλο "What Grows from Earth" που παρουσιάζεται στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Μαρία Λασκαρίδου», ανθίζουν τα λουλούδια
το φθινόπωρο, 22-29 Σεπτεμβρίου.

Το θέμα της Έκθεσης Ζωγραφικής είναι η γη και ό,τι προέρχεται από το χώμα: ρίζες, βλάστηση, σπόρος, άνθρωπος.


Ο σπόρος που αναπτύσσεται και αλλάζει χρώματα μέσα στο έδαφος αποτυπώνεται στο χαρτί με τον υλικό της ακουαρέλας που υποδηλώνει την παρουσία του νερού. Οι διακλαδώσεις και η πορεία των γραμμών στα έργα που γίνονται κυκλικές δείχνουν την ταχύτητα της ανάπτυξης του φυτού μέσα στο χρόνο.

Το τρίπτυχο χρόνος-βλάστηση-άνθρωπος απεικονίζεται ταυτόχρονα και παράλληλα. Ο άνθρωπος εξαρτάται από τις ρίζες του φυτού. Οι ρίζες είναι πυκνές που άλλοτε συναντιούνται μεταξύ τους και άλλοτε μοιάζουν σαν γραμμές μεμονωμένες που τέμνονται με τον χρόνο από μια πεταλούδα, κάτω απ’ το έδαφος.

Στα έργα η γραμμή του ορίζοντα είναι ορατή και χωρίζει ένα νοητό έδαφος από ένα νοητό ουρανό: είναι ο χρόνος που ο καλλιτέχνης τοποθετεί «πράγματα». Ο άνθρωπος τελικά επιστρέφει στην γη και αυτό που αφήνει πάνω από την γραμμή του ορίζοντα είναι τα φτερά της πεταλούδας, πάνω απ’ το έδαφος.

Εγκαίνια: Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, 8.00μμ

Πληροφορίες: Δημοτική Πινακοθήκη <Μαρία Λασκαρίδου>, Λασκαρίδου 120 & Φιλαρέτου, Καλλιθέα, Αθήνα / Τηλ. 210 9537314 / laskarideio@gmail.com

new-deal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου