Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Η ταινία «Ένας Χωρισμός» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 8.30μμ

Η Ιρανική δραματική ταινία (2011) του Ασγκάρ Φαραντί «Ένας Χωρισμός - Jodaeiye Nader Az Simin» θα προβληθεί την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 8.30μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Ασγκάρ Φαραντί
Πρωταγωνιστούν: Λεϊλά Χατάμι, Πέιμαν Μοάντι, Σαχάμπ Χοσεϊνί, Σαρέχ Μπαγιάτ, Σαρίνα Φαρχαντί
 
Λίγα λόγια για την ταινία:
 
Μετά από 14 χρόνια γάμου, ο Ναντέρ και η Σιμίν βρίσκονται μπροστά από τον δικαστή και ζητούν άδεια για να πάρουν διαζύγιο.
 
Εκείνη θέλει να φύγουν από τη χώρα σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος για την 11χρονη κόρη τους. Εκείνος δεν μπορεί και ούτε θέλει να αφήσει πίσω τον γέροντα πατέρα του που πάσχει από Αλτσχάιμερ.
 
Η Σιμίν φεύγει από το σπίτι και επιστρέφει στους γονείς της. Ο Ναντέρ αναγκάζεται να προσλάβει τη Ραζιέ, μία γυναίκα από κατώτερη κοινωνική τάξη, για να προσέχει τον πατέρα του τις ώρες που λείπει στη δουλειά.
 
Η Ραζιέ είναι έγκυος, κάτι που δεν είναι ορατό κάτω από το μαύρο τσαντόρ της. Έχει πει ψέματα στον άνεργο άντρα της και αναλαμβάνει τη δουλειά για να τον βοηθήσει στα χρέη του.
 
Μία παρεξήγηση, ένα προσωπικό δράμα, κατηγορίες και ενοχές θα διαλύσουν δύο σπιτικά. Άνθρωποι στα όρια της καθημερινής τους απελπισίας θα συγκρουστούν μεταξύ τους, σε μία ιστορία που ξεπερνά τις προσωπικές της διαστάσεις και καταλήγει βαθιά πολιτική.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου