Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

«Οι Κόκκινοι» από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας στο Μοσχάτο, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 8.00μμ

Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας συνεχίζονται με τη βραβευμένη ταινία «Οι Κόκκινοι» (1981) του Γουόρεν Μπίτι, αυτή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη. Στο χώρο θα βρείτε επίσης το κουτί οικονομικής στήριξης των προσφύγων.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Μία από τις σημαντικότερες αμερικανικές ταινίες της δεκαετίας του 1980, οι «Κόκκινοι» του Warren Beatty αφηγούνται τη ζωή και τη δράση του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζον Ριντ (γνωστού από το βιβλίο «Οι Δέκα Μέρες που Συγκλόνισαν Τον Κόσμο») και κυρίως το ταξίδι του στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της ρωσικής επανάστασης του 1917, και τη σχέση του με την επίσης δημοσιογράφο Λουίζ Μπράιαντ και τον θεατρικό συγγραφέα Ευγένιο Ο’Νιλ.


Με αξιοζήλευτη σκηνοθετική δεινότητα και με ένα στυλ που χρωστά πολλά στο Νέο Κύμα του Αμερικανικού Σινεμά, που είχε κάνει την εμφάνισή του από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 και μετά, ο Μπίτι (σκηνοθέτης, συν-σεναριογράφος και πρωταγωνιστής του φιλμ) συνθέτει ένα εντυπωσιακό δράμα εποχής.

Εκτός από τους ηθοποιούς, στην ταινία περιλαμβάνονται και συνεντεύξεις με ανθρώπους που έζησαν εκείνη ακριβώς την εποχή, όπως με τον συγγραφέα Χένρι Μίλλερ, τον εκπαιδευτικό και ακτιβιστή Σκοτ Νίαρινγκ, την επίσης συγγραφέα Ντόροθι Φρουκς, τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Τζορτζ Σελντς και τον ακτιβιστή Ρότζερ Μπόλντουιν.

Το event στο facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου