Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Πώς έχουν διατεθεί οι 58.000 ευρώ που εισπράχθηκαν από το ενοίκιο του κληροδοτήματος του 1ου Δημοτικού Σχ. Ελληνικού;

Με έγγραφο ερώτημα ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης Βασίλης Μπούκας ζήτησε να πληροφορηθεί μετά τον πρόσφατο διακανονισμό
των οφειλών του μισθωτή που νοικιάζει το οικόπεδο - κληροδότημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού, τι ποσό καταβάλλει ο μισθωτής κάθε μήνα στο δήμο, τι εισέπραξε έως τώρα ο δήμος και αν τα έσοδα του ενοικίου διατέθηκαν στα σχολεία για επισκευές και σε ποια.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών που ανέλαβε να απαντήσει στο ερώτημα αντί να διευκρινίσει περιέπλεξε περισσότερο τα πράγματα.


Γιατί ισχυρίζεται ότι η σχολική μονάδα (το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού) έχει λάβει έως τώρα 30.000 € από τις 58.000 € που έχουν εισπραχθεί έως τώρα σε σύνολο 150.000 € (ο ενοικιαστής καθυστερούσε την καταβολή των ενοικίων και έγινε ρύθμιση).

Η αλήθεια όμως είναι μακράν της απάντησης του αντιδημάρχου. Τα ποσά που αναφέρονται δεν έχουν αποδοθεί στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα. Μόλις το Σεπτέμβριο αυτού του έτους η σχολική μονάδα έλαβε χρηματικό ένταλμα 3.000 € από τα έσοδα του κληροδοτήματος, όπως την πληροφόρησαν.

Επανερχόμαστε ξανά στο ερώτημα που θέσαμε προς τη διοίκηση και ζητούμε να μας απαντήσει:


Πώς έχουν διατεθεί οι 58.000 € που εισπράχθηκαν από το ενοίκιο του κληροδοτήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού;

Τέλος, συμβουλεύουμε τον νεόκοπο αντιδήμαρχο να προσέχει περισσότερο το ύφος του όταν απευθύνεται σε δημοτικούς συμβούλους όπως τον Βασίλη Μπούκα που προέρχονται από τα σπλάχνα της εκπαίδευσης και την υπηρέτησαν πιστά και με συνείδηση από όλα τα πόστα από τα οποία πέρασαν έως τώρα. Ας είναι ευπρεπής, τουλάχιστον στα δημόσια και γραπτά του κείμενα, μιας και ειλικρινής δυσκολεύεται να είναι!

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου