Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ο Παύλος Πολάκης για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, το ΕΚΑΒ και την... "επαναφορά" του 5ευρω

επιμέλεια: Δημήτρης Βάσσιος


Αδιαφορώ αν ο Παύλος Πολάκης προφέρει "ΑΧΙΝΙ" τη γρίπη Α/Η1Ν1...
Δίνω σημασία στο γεγονός ότι κοστολογήθηκαν για πρώτη φορά 86 εξετάσεις, η δαπάνη των οποίων έως τώρα επιβάρυνε τους ασθενείς και στο εξής θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.


Μεταξύ αυτών οι σημαντικότερες είναι οι:


Ψηφιακή μαστογραφία.
Υπερηχογράφημα αυχενικής διαφάνειας και Β’ επιπέδου.
Προγεννητικός γονιδιακός έλεγχος για κυστική ίνωση.
HPV (ιός ανθρώπινων θηλωμάτων).
Αξονική στεφανιογραφία.
Κολπικό υπερηχογράφημα.
PCR για γρίπη Α/Η1Ν1.
Ξεχωρίζω των ψηφιακή μαστογραφία, γιατί -ειδικά σ' αυτή- γίνεται το πάρτυ δημοσίων σχέσεων του κάθε βλαχοδήμαρχου.

Παρουσιάζουμε σήμερα τις 86 ιατρικές πράξεις που πλήρωναν οι ασθενείς από τη τσέπη τους και πλέον θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, την απεμπλοκή από τα εμπόδια που δημιούργησε η απόφαση του ΣτΕ στα διοικητικά του ΚΕΕΛΠΝΟ, την αλήθεια για όσα αντιμετωπίζονται με τις εναέριες και πλωτές διακομιδές του ΕΚΑΒ, καθώς και τις αδώνιδες "αλήθειες" για την... επαναφορά του 5ευρω.

Όλα αυτά με τον σχολιασμό του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, όπως ο ίδιος τα έγραψε στην προσωπική σελίδα του στο facebook:

*** * ***
Μειώσαμε τη "διαγνωστική αρθροσκόπηση" (υπόθεση Σαλμά) από 1500 ευρώ σε 300 και την PET-CT από 800 σε 400 ευρώ.

Από την άλλη τιμολογήσαμε και εντάξαμε σε ασφαλιστική κάλυψη εξετάσεις, όπως η Ψηφιακή Μαστογραφία, η αξονική στεφανιογραφία κλπ καλύπτοντας πραγματικές ανάγκες των ασθενών που μέχρι σήμερα τις πλήρωναν εξ ολοκλήρου οι πολίτες.

ΥΓ: για όλα τα ΜΜΕ της διαπλοκής αυτή η είδηση δεν υπάρχει... Όσο και να προβάλλετε τα ρεπορτάζ της "καταστροφής του ΕΣΥ" ο κόσμος και βλέπει και στηρίζει την προσπάθειά μας.
86 ιατρικές πράξεις που πλήρωναν οι ασθενείς από τη τσέπη τους θα αποζημιώνονται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ
Είναι η πρώτη φορά που κοστολογούνται 86 ιατρικές πράξεις, η δαπάνη των οποίων έως τώρα επιβάρυνε τους ασθενείς, ενώ στο εξής θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Μεταξύ αυτών οι σημαντικότερες είναι... (διαβάστε εδώ)
*** * ***
Τα σκυλιά γαυγίζουν αλλά δεν έχουν πια δόντια...

Επαναδιορισμός των Ρόζενμπεργκ, Μπένου, Καντζάνου -που είχε αναστείλει το ΣτΕ για τυπικούς λόγους- στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ και οριστική απομάκρυνση Γιαννόπουλου.


Πάρτε το χαμπάρι:
Άλλοι παπάδες ήρθανε, άλλα χαρτιά βαστούνε...

Αντικατάσταση μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ
Κατόπιν της ολοκλήρωσης της τυπικής διαδικασίας της προηγούμενης ακρόασης, όπως υπεδείχθη από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), υπεγράφησαν και αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, οι κοινές υπουργικές αποφάσεις  του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τις οποίες... (διαβάστε εδώ ολόκληρο το δελτίο τύπου)
*** * ***
Η ομιλία μου σήμερα στη Βουλή:

Για την τροπολογία των ληξιπρόθεσμων του ΕΟΠΥΥ (άλλα 800 εκατομμύρια στην αγορά και σβήσιμο όλων των παλιών χρεών) και για την τροπολογία για τις αεροδιακομιδές και πλωτές διακομιδές του ΕΚΑΒ (όπου εξοφλούμε 50.000.000 χρέη προς την πολεμική αεροπορία, καθιερώνοντας ετήσιο πόρο 12.000.000 ευρώ περίπου από τον ΕΟΠΥΥ προς το ΕΚΑΒ με αναδρομική ισχύ από το 2012!!!).

...Και η τυφλωμένη παλιά συνδικαλιστική γραφειοκρατία φωνάζει σήμερα για μια διάταξη του 1999 που ιδιωτικοποιεί, λέει, το ΕΚΑΒ!!! Το κατώτατο στάδιο του αυτοεξευτελισμού...

Προχωράμε...
Δείτε την ομιλία όπου λέγονται όλα:



*** * ***
Περί πεντάευρου ο λόγος...

Πέταξε μια μπαρούφα ο Άδωνις και ένα "ειδησεογραφικό" σάιτ και πρέπει να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες;

Όσο θα απομακρύνεται η αριστερή παρένθεση, τόσο θα παθαίνουν κατάθλιψη, τόσο οι παραληρηματικές ιδέες θα μεγαλώνουν...

Ευτυχώς ψηφίζουμε σύντομα το νομοσχέδιο για την "οργάνωση και ανάπτυξη της Ψυχικής Υγειας" και θα έχουν αναβαθμισμένη αντιμετώπιση.

*** * ***

Έξω από τη Βουλή συγκεντρώθηκαν χθες εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ με τα ασθενοφόρα του ΕΣΥ διαμαρτυρόμενοι για την τροπολογία για τις μεταφορές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που όπως υπογραμμίζουν ιδιωτικοποιεί τις μεταφορές στην Δημόσια Υγεία.

«Βάζουν τους ιδιώτες από το παράθυρο. Σήμερα νοικιάζουν ασθενοφόρα και αεροπλάνα, αύριο θα νοικιάζουν εργαζόμενους», αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε σχετική ανακοίνωσή τους και ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αττικής Γιώργος Μαθιόπουλος δήλωσε ότι «θέλουμε ένα ΕΚΑΒ πρωτοβάθμιο που θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στον κόσμο. Θα μείνουμε εδώ μέχρι να αποσύρουν την τροπολογία έκτρωμα. Απαξιώνουν έναν οργανισμό, μη προχωρώντας σε προσλήψεις, με αποτέλεσμα να φτάσουν σε ιδιωτικοποιήσεις. Αυτό δεν θα τους περάσει».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, με την προτεινόμενη τροπολογία καταργείται ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΚΑΒ και νομιμοποιείται η είσοδος των ιδιωτικών συμφερόντων στις εναέριες και επίγειες μεταφορές με αποτελέσματα να ανοίγει κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση των διακομιδών.

Σημειώνεται ότι η σχετική τροπολογία προβλέπει «Στο ΕΚΑΒ παρέχεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων, ύστερα από έγκριση του υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, στην περίπτωση που τα δικά του μέσα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του».

«Ευλόγησον» απαντά το υπουργείο Υγείας 

Για «αυτοεξευτελισμό» των συνδικαλιστών του ΕΚΑB έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απαντώντας στις καταγγελίες περί ιδιωτικοποίησης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται η επίμαχη τροπολογία ο κ. Πολάκης κατηγόρησε τους συνδικαλιστές όπως τον επικεφαλής του ΙΣΑ, της ΠΟΕΔΗΝ αλλά και του ΕΚΑΒ ότι «αυτοεξευτελίζονται» και εξέφρασε την άποψη ότι η σημερινή κινητοποίηση του ΕΚΑΒ είναι «τηλεοπτικό αγωνιστικό σόου» συγκεκριμένων ατόμων που βλέπουν ότι δεν θα έχουν ρόλο.

Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει τη ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ ενώ πρόσθεσε ότι η ρύθμιση για την χρήση ιδιωτικών μέσων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης προβλέπεται από το 1990. «Ο αντιπολιτευτικός οίστρος τυφλώνει και τότε κάποιοι χτυπούν το κεφάλι τους στο τοίχο» είπε ο κ. Πολάκης  για να προσθέσει «Δίνουμε 12.000.000 ευρώ το χρόνο και βγαίνουν και μιλούν. Αντί να πουν ευλόγησον».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου