Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Θεανώ Φωτίου: Παρατείνεται έως το τέλος του χρόνου η χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών

Την παράταση της χρηματοδότησης των Κοινωνικών Δομών των δήμων για δύο μήνες, δηλαδή, έως το τέλος του χρόνου ανακοίνωσε μιλώντας στην ΕΡΤ η αναπληρωτρια υπουργός Κοινωνικής
Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου:

«Δίνουμε παράταση δύο μήνες ακόμη και καλούμε περιφέρειες και δήμους να μην ολιγωρούν», είπε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου επιβεβαιώνοντας ότι τα κονδύλια βρέθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για 256 Κοινωνικές Δομές (Κοινωνικά Παντοπωλεία, Συσσίτια, Γραφεία Διαμεσολάβησης, Τράπεζες Χρόνου, Ανοιχτά Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, Υπνωτήρια κ.α.) οι οποίες προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε 118.000 και πλέον άνεργους, αστέγους, άπορους, ανασφάλιστους και άλλες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Με πρόσφατο έγγραφό της η κ. Φωτίου έθετε ως καταληκτική ημερομηνία χρηματοδότησης των Δομών Φτώχειας από το εθνικό σκέλος του Π.Δ.Ε. την 31η Οκτωβρίου 2016, καθώς μετά την ημερομηνία αυτή η λειτουργία τους εντάσσεται μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ωστόσο, λόγω των καθυστερήσεων σε ορισμένες περιφέρειες και δήμους η παράταση της χρηματοδότησης για δύο ακόμη μήνες κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να μην υπάρξει κενό έως ότου ξεκινήσει η χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ των νέων δομών.

aftodioikisi.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου