Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Χωρίς προσφορές ο πλειστηριασμός της πτωχευμένης «Φίλκεραμ - Τζόνσον»

Άκαρπος, ελλείψει ενδιαφέροντος κατάθεσης προσφορών, απέβη ο πλειστηριασμός ακινήτων του πτωχευμένου ομίλου «Φίλκεραμ - Τζόνσον», σε τμήμα της έκτασης
του οποίου στεγάζεται το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της «Βιομηχανικής Μεταλλευτικής» (ΒΙΟ.ΜΕ).

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έγινε κινητοποίηση της «ανοιχτής πρωτοβουλίας αλληλεγγύης» στο εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ, με στόχο την εξαίρεση του εργοστασίου από τον πλειστηριασμό.


Στην αίθουσα σημειώθηκε ένταση ανάμεσα σε αλληλέγγυους στη ΒΙΟ.ΜΕ και σε πρώην εργαζόμενους της πτωχευμένης μητρικής «Φίλκεραμ - Τζόνσον» οι οποίοι επιθυμούν να γίνει ο πλειστηριασμός. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ επιδιώκουν να εξαιρεθούν από τον πλειστηριασμό οι εγκαταστάσεις του εργοστάσιου της.

«Εμείς θέλουμε τη χρήση του εργοστασίου μόνο για να μπορούμε να βγάζουμε το μεροκάματο, δε διεκδικούμε κάποια ιδιοκτησία, διεκδικούμε τη δουλειά μας» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο εργαζόμενος της ΒΙΟΜΕ, Μάκης Αναγνώστου.

Ο όμιλος πτώχευσε το 2011 και η θυγατρική του εταιρία, η ΒΙΟΜΕ έμεινε χωρίς διοίκηση, με αποτέλεσμα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του εργοστασίου, μετά από ένα μεγάλο διάστημα επίσχεσης εργασίας και κινητοποιήσεων, αποφάσισαν να το επαναλειτουργήσουν.

Ο πλειστηριασμός έγινε εξ αναβολής (είχαν οριστεί τέσσερεις πλειστηριασμοί, αλλά ο τέταρτος δεν είχε πραγματοποιηθεί και επαναλήφθηκε σήμερα) και αφορούσε δεκατέσσερα οικόπεδα, συνολικής έκτασης 158 στρεμμάτων με τις εγκαταστάσεις τους και με αρχικό συνολικό τίμημα περίπου στα 31 εκατομμύρια.

Για να συνεχιστεί η διαδικασία, όπως δήλωσε ένας εκ των δύο δικηγόρων του συλλόγου εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ, Χρήστος Μπακέλας απαιτείται «νέο δικαστήριο, ορισμός νέας τιμής εκκίνησης και νέος πλειστηριασμός».

η Αυγή


Διαβάστε:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου