Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Απάντηση σε αναληθές και υστερικό κείμενο του Μάκη Σταύρου


Έχοντας την κακή τύχη να γνωρίσω από πάρα πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια το Μάκη Σταύρου και τις αντικοινωνικές πρακτικές του, τις οποίες γνωρίζει καλά και η τοπική κοινωνία και οι
δημοσιογραφούντες, αποφεύγω να έχω επαφές μαζί του.

Η μόνη σχέση η οποία υπήρχε ήταν η ανενεργή συμμετοχή του τα τελευταία 3,5 χρόνια στην ανοιχτή συνέλευση των εθελοντών του π. κάμπινγκ Βούλας και τις δράσεις τους.


Ανενεργή, γιατί ήδη από το τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της ανοιχτής συνέλευσης των εθελοντών του π. κάμπινγκ Βούλας εκκρεμούσε η αποπομπή του για συγκεκριμένες πρακτικές που πρόσβαλλαν τη συλλογικότητα και μετά από αίτημά του περιμέναμε να έρθει για να απολογηθεί επί 3,5 χρόνια.

Στην τακτική συνέλευση της 28/9/2016 παρουσιάστηκε επιτέλους, γιατί να ζητήσει την επιστροφή του προτζέκτορα που είχε διαθέσει για τις προβολές. Έτσι η συνέλευση αναγκαστικά συζήτησε την από ετών εκκρεμή αποπομπή του και του ζήτησε να παραθέσει τις απόψεις του.

Η δική μου παρέμβαση αφορούσε την παράθεση των στοιχείων που είχαν γνωστοποιηθεί στην ανοιχτή συνέλευση των εθελοντών του π. κάμπινγκ Βούλας, τόσο για τις παλαιές υποθέσεις για τις οποίες και εγκαλείτο, όσο και για τις πολλές που κατεγράφησαν στο μεσοδιάστημα αλλά και για αυτές τις οποίες μας ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Τελειώνοντας την παράθεση των στοιχείων και των γεγονότων, η οποία ήταν αναγκαία για τα νεότερα μέλη της συνέλευσης, τα οποία και δε γνώριζαν τίποτα από το ιστορικό, ανέγνωσα τον κανονισμό της ανοιχτής συνέλευσης των εθελοντών του π. κάμπινγκ Βούλας για να κατανοήσουν τον τρόπο που κοινά έχουμε συμφωνήσει να χειριζόμαστε ανάλογα περιστατικά.

Τα νεότερα μέλη βλέποντας το Μάκη Σταύρου να ψελλίζει δικαιολογίες και να επικαλείται στοιχεία, τα οποία όμως έπρεπε να επιβεβαιωθούν με διασταύρωση, εξέφρασαν τη λύπη τους για την δύσκολη θέση που είχε περιέλθει ο Μάκης Σταύρου και ψήφισαν λευκό.

Στο επόμενο θέμα, άμεση παραλαβή του προτζέκτορα που είχε διαθέσει, για το οποίο μας έκανε την "τιμή" να παρευρεθεί στην συνέλευση ο Μάκης Σταύρου μετά από 3,5 χρόνια απουσίας και για το οποίο πολλοί ήταν κατά του αιτήματος του για άμεση παράδοση, εγώ ήμουν από αυτούς που ψήφισα υπέρ του Μάκη Σταύρου και στην αιτιολόγησή μου τον στήριξα (για όλες τις συνελεύσεις τηρούνται κατά τον κανονισμό πρακτικά).

Στην επόμενη τακτική συνέλευση της 5/10/2016, από την οποία και απουσίαζα, τέθηκε από άλλο μέλος της συνέλευσης εκ νέου το θέμα της αποπομπής του Μάκη Σταύρου, συζητήθηκαν πάλι όσα είχε πει ως δικαιολογίες στην προηγούμενη συνέλευση, αποδείχτηκαν αναληθή και έτσι η συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την αποπομπή του από την ανοιχτή συνέλευση των εθελοντών του π. κάμπινγκ Βούλας.

Όμως ο γνωστός σε όλους φανφαρόνος και κατά δήλωσή του πολυεπιστήμων αλλά ημιμαθής, όπως επανειλημμένα έχει αποδειχτεί Μάκης Σταύρου, πρόεδρος της Εναλλακτικής Δράσης και ιδρυτής πολλών "φορέων" δε σταματά λασπολογώντας για την ανοιχτή συνέλευση των εθελοντών του π. κάμπινγκ Βούλας, αλλά στρέφεται και προσωπικά εναντίον μου κατηγορώντας με για στήριξη στην κυβερνητική πολιτική για την εκποίηση των παραλιών.

Όμως αντιπροσωπεία της Εναλλακτικής Δράσης ήταν αυτή που συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και τον κάλεσε για περιήγηση στον Αστέρα, λίγες μέρες αφού υπέγραψε και προώθησε στο ΣτΕ τη μελέτη για την εκποίηση του Αστέρα, θέλοντας να τον απενεχοποιήσει κατ’ ουσίαν για την αλλαγή της προεκλογικής θέσης της κυβέρνησης για το θέμα. Για το γεγονός αυτό έχω καταγγείλει δημόσια τον υπουργό.

Η διεκδίκηση κάθε δημόσιου αγαθού δεν γίνεται με ημερίδες - δελτία τύπου και ίδρυση συλλόγων. Απαιτεί την καθημερινή διεκδικητική παρουσία στο δημόσιο χώρο και την έμπρακτη αντιπαράθεση με τις πολιτικές, οι οποίες επιχειρούν να μας τα στερήσουν.

Η προσωπική μου συμβολή εκεί στοχεύει και γι’ αυτό δεν απουσίασα από καμία συλλογική προσπάθεια ανεξάρτητα από το φορέα που τη διοργάνωσε, αρκεί να είναι αληθινός και όχι φορέας διάσπασης της συλλογικής προσπάθειας, με σαφή στόχο την κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών και τη διεκδίκηση για την εφαρμογή πολιτικών και θεσμών άμεσης συμμετοχικής δημοκρατίας.

Όποιος θεωρεί εαυτόν σαν "ηγετική μορφή του κινήματος σε παγκόσμιο επίπεδο" και επιχειρεί να παρουσιάζεται σαν επαναστάτης με τις δράσεις των άλλων και περιμένει να μας επιβληθεί "πλανάται πλάνην οικτράν".


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

1.- Το κείμενο καταφερόταν κατά της ανοιχτής συνέλευσης των εθελοντών του π. κάμπινγκ Βούλας και δευτερευόντως εναντίον μου και αυτό είναι άκρως ανησυχητικό. Όταν η συνέλευση αντιδρά με πολιτική ωριμότητα σε κάποιον που επί χρόνια τη θεωρεί και το δηλώνει σαν δική του, αυτή είναι
παράνομη, αλλά όταν ο ίδιος οικειοποιείται τις δράσεις της είναι πρωτοπόρο εγχείρημα.

2.- Καλό είναι να διαβάσει κανείς όλο το κείμενο του Μάκη Σταύρου για να καταλάβει ακριβώς το παραλήρημα που βρίσκεται και πως προσπαθεί να μην απαντήσει γιατί ακριβώς εγκαλείτο.

3.- Επειδή δεν γνωρίζω πού έστειλε το κείμενο κατασυκοφάντησης για να απαντήσω, αναρτώ την
προσωπική απάντησή μου στο face book στη σελίδα του προφίλ μου και με e mail από την λίστα των
επαφών μου σε όσους θεωρώ ότι έγιναν αποδέκτες του συκοφαντικού μηνύματος.

4.- Η άποψή μου είναι ότι δεν αξίζει να ασχοληθώ περισσότερο με το Μάκη Σταύρου, γιατί είναι σπατάλη χρόνου, όπως έκανα τα τελευταία χρόνια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου