Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Γιώργος Κυρίτσης: Με την πλευρά των δανειστών ο Στουρνάρας - Σε συνεννόηση και με εξωθεσμικούς

Σφοδρή επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε την Πέμπτη μέσω του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Κυρίτσης, κατηγορώντας τον ότι τάχθηκε με την πλευρά των δανειστών -συνεννοούμενος ακόμη και με «εξωθεσμικούς κύκλους- κατά την κρίσιμη διαπραγμάτευση του 2015.

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την (πρωτοφανή παραδοχή Στουρνάρα για την) προτροπή του διοικητή της ΤτΕ προς τον Μάριο Ντράγκι να μην ακούσει την αναφορά του τότε υπουργού Οικονομικών ότι η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα(!).


«Εγώ άκουσα για ακόμη μία φορά τον διοικητή της ΤτΕ να δηλώνει ευθαρσώς, σχεδόν να καμαρώνει, ότι το διάστημα της διαπραγμάτευσης ο ίδιος βρισκόταν σε επικοινωνία και σε δική του διαπραγμάτευση και συνεννοήσεις με θεσμικούς και εξωθεσμικούς κύκλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν την οποία επεδίωκε η κυβέρνηση» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (εδώ όλο το ρεπορτάζ για την κατάθεση Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή).

«Αυτό είναι ένα πρόβλημα, γιατί αν κάνεις μία διαπραγμάτευση και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας είναι με τους “άλλους”, υπονομεύεται η διαπραγμάτευση» τόνισε ο Γ. Κυρίτσης σχολιάζοντας την επίμαχη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα στην Εξετασική Επιτροπή.

«Επεδίωκε αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επεδίωξε η κυβέρνηση της χώρας που ήταν σε θετική κατεύθυνση, άρα ήταν με την πλευρά των δανειστών» πρόσθεσε.

Για τους πλειστηριασμούς σχολίασε πως ήταν θετικό που έγινε θόρυβος για το θέμα. «’’Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη’’ λένε, δεν το θεωρούμε αφετηριακά αρνητικό ότι υπάρχει κινητοποίηση, όταν κινητοποιείται ο κόσμος ξεκαθαρίζουν ορισμένα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει γενική άρση προστασίας στους πλειστηριασμούς, κάνουμε προσπάθεια για να το περιορίσουμε αυτό, και νομίζω ότι θα αποδώσει» σημείωσε ο βουλευτής.

Με αφορμή την έναρξη του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «είναι ένα κόμμα πολιτικής ενότητας με τάσεις ιδεών και πολιτικής, μού φαίνεται απολύτως θεμιτό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις».

Πληροφορίες & video: skai.gr

left.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου