Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού Αθήνας στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στον χώρο του πρώην Κάμπινγκ Βούλας, από 11.00 το πρωί έως το βράδυ θα γίνει παρουσίαση του εγχειρήματος του Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού Αθήνας.

Θα περιλαμβάνονται και 4 εργαστήρια τα οποία θα αρχίσουν από 12.00 έως 16.30, θα ακολουθήσει ένα βιωματικό σεμινάριο - παιχνίδι με εικονικό χρήμα για να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες πώς οι οικονομικοί όροι που θέτει αυτός που ελέγχει την έκδοση του χρήματος επηρεάζουν την ζωή και την συμπεριφορά
μας, θα ακολουθήσει η κύρια παρουσίαση του εγχειρήματος και συζήτηση, το πρόγραμμα θα κλείσει με μουσική βραδιά.

Το βασικό πρόγραμμα: 

11.30-12.15 Εργαστήριο Παρασκευής Καθαριστικών

12.30-13.00 Παρασκευή Φυσικής Οδοντόκρεμας

13.15-14.15 Εναλλακτική Υγεία και ο Κοινωνικός της Χαρακτήρας

14.30-15.00 Ζύμωση Λαχανικών για προβιωτικά και καλή χλωρίδα του εντέρου

15.15-16.15 Απόσταξη Αιθέριων Ελαίων για αρωματοθεραπεία

16.30 Βιωματικό Παιχνίδι «Trading Floor Game»:
Βιωματικό παιγνίδι για την αλληλέγγυα οικονομία «Trading Floor Game», είναι ένα απλό ομαδικό παιχνίδι εξομοίωσης μιας στοιχειώδους “αγοράς” που έχει σχεδιάσει ο Matthew Slater. Οι παίκτες, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την επίδραση διαφορετικών νομισμάτων όχι μόνο στην λειτουργία και την αποδοτικότητα αυτής της “αγοράς” πράγμα που θα μπορούσε εξ’ άλλου να γίνει ίσως και με μεγαλύτερη ακρίβεια, μέσω κάποιου προγράμματος μοντελοποίησης, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά κυρίως σε αυτούς τους ίδιους, στο πως αισθάνονται και στο πως σχετίζονται με τους άλλους συναλλασσόμενους.


19.00 Παρουσίαση Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού Αθήνας

22.00 DJ Party

Αγορά με πάγκους παραγωγών και προϊόντα που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον (μέλη του συνεταιρισμού ασχολούνται με τη μελισσοκομία, φυσική και βιολογική καλλιέργεια, μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, φυσικά καλλυντικά, ξυλοτεχνική, επεξεργασία καφέ, εναλλακτικές θεραπείες και υπηρεσίες κάθε είδους).

Στον χώρο θα λειτουργούν:
Γραμματεία / info desk με υλικό για την κοοπερατίβα, Μπαρ με σπιτικές γεύσεις, καφέ, χυμούς και ποτά, ενώ στο τέλος διασκεδάζουμε με dj πάρτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου