Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ξεκίνησε το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίου Δημητρίου

Με Αγιασμό, ξεκίνησε πανηγυρικά η νέα σχολική χρονιά για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Στην τελετή παρέστησαν η Δήμαρχος κ. Μαρία Ανδρούτσου ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Σούλης Σοφιανόπουλος, η Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας (ΟΠΚΑΠ) κ. Μαρία Θάνου, η Αντιπρόεδρος του ΟΠΚΑΠ κ. Ελένη Χατζηδημητρίου και ο Δημοτικός Σύβουλος και Μέλος Δ.Σ. ΟΠΚΑΠ κ. Μάκης Μπέλλος.

 
Η Δήμαρχος, στο σύντομο χαιρετισμό της ευχήθηκε καλή και δυναμική χρονιά για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και ευχαρίστησε από καρδιάς τους εθελοντές για το σπουδαίο τους έργο. Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για το Κοινωνικό Φροντιστήριο κ. Πάνος Μπαντούνας, ιδιαίτερα συγκινημένος, καλωσόρισε τους νέους μαθητές και τους εθελοντές, ευχήθηκε κι αυτός με τη σειρά του καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, ενώ ευχαριστήσε άλλη μια φορά τους εθελοντές για την άοκνη προσφορά τους στη Δομή και την ουσιαστική συμβολή τους.

Επίσης, παρουσίασε το νέο Συντονιστικό Συμβούλιο για τη σχολική χρονιά 2016-2017 που αποτελείται από τον κ. Πέτρο Τασσόπουλο, μέλος του Δ.Σ. ΟΠΚΑΠ ως συντονιστή του Ανώτερου Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργανώσεως και του Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών, την κ. Μαρία Ντόκα ως Συντονίστρια του Τομέα Θετικών Σπουδών, Οικονομίας και Πληροφορικής, την κ. Μιχαέλα Λούκου ως Αν. Συντονίστρια Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών και τον κ. Γεώργιο Σιδερή ως Αν. Συντονιστή Τομέα Θετικών Σπουδών, Οικονομίας και Πληροφορικής.


Ακολούθησε ενημέρωση των γονέων για τη λειτουργία της Δομής, καθώς και ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών των θερινών τμημάτων που δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά φέτος.



Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγραμματισμένα μαθήματα και των τριών τάξεων του Γενικού Ενιαίου Λυκείου παρακολουθούν δωρεάν 81 μαθητές από την πόλη μας και απασχολούνται εθελοντικά 29 εκπαιδευτικοί, καλύπτοντας όλο το φάσμα των ειδικοτήτων.

Συγκεκριμένα για τις ανάγκες του Φροντιστηρίου και αυτή τη χρονιά, προσφέρουν εθελοντικά λίγο από το χρόνο τους 13 Φιλόλογοι, 1 Ιστορικός, 4 Μαθηματικοί, 3 Φυσικοί, 2 Χημικοί, 3 Οικονομολόγοι, 1 Βιολόγος, 1 Μηχανολόγος Μηχανικός και 1 Καθηγήτρια Αγγλικών.

Για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις προετοιμάζονται 25 μαθητές στην Γ’ Λυκείου ενώ παρέχονται επίσης και ειδικά μαθήματα εφόσον ζητηθούν.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου μας λειτουργεί αποκλειστικά με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών που έχουν αναλάβει τη δύσκολη οργάνωση της Γραμματείας για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων δημοτών, τα θέματα των εθελοντών εκπαιδευτικών, το πρόγραμμα και γενικά την εύρυθμη καθημερινή λειτουργία του.

Όπως και πέρυσι το φροντιστήριο στεγάζεται στο 3ο Λύκειο (Αργοστολίου και Σάμου, είσοδος από Καπετανάκη) με Γραμματεία που λειτουργεί καθημερινά από 15:00 έως 19:00.


Τα μαθήματα ξεκίνησαν την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016.
Τηλ.: 2109840717 • e-mail:kfad@dad.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου