Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Παρουσίαση της ολοκληρωμένης ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας με θέμα την «Ολοκληρωμένη Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου» παρεβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιας Αθήνας Χρήστος
Καπάταης την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής.

Ο Χρ. Καπάταης παρουσίασε τις βασικές πτυχές του έργου και άκουσε τις απόψεις από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων της Καλλιθέας.


Έγινε ουσιώδης διάλογος με τοποθετήσεις και με πολλές ερωτήσεις και απαντήσεις. Τόσο η διοικούσα παράταξη όσο και σχεδόν το σύνολο των υπολοίπων παρατάξεων, τάχθηκαν θετικά στην προοπτική άμεσης εκτέλεσης του υποέργου Ι, στον Φαληρικό Όρμο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μεταξύ των άλλων στην τοποθέτησή του δήλωσε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο υπερτοπικό έργο προϋπολογισμού 150.000.000 ευρώ, το οποίο θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιοχή θα εξασφαλίσει την προσβασιμότητα των πολιτών προς την θάλασσα, είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό δημόσιο έργο που εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής και θα αναβαθμίσει όχι μόνο την συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και ολόκληρη την Αττική.


Παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν στην συνεδρίαση οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νερούτσου Μαρία, Αναγνωστόπουλος Νάσος, καθώς επίσης ο Φλώρος Κωνσταντίνος, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών και ο Καλογερόπουλος Αλέξανδρος, Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών της Διεύθυνσης Ελέγχου Κατασκευής Έργων (ΔΕΚΕ).

2 σχόλια:

  1. Με το μοναδικό γήπεδο κανονικών διαστάσεων 11χ11 της παραλίας που αγωνίζονται 5 ποδοσφαιρικοί σύλλογοι εκπροσωπόντας την Καλλιθέα σε όλη την Αττική μέσω ΕΠΣ.Π & ΕΠΣ.Α τι θα γίνει; Υπάρχει στον σχεδιασμό; Θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις του Δημάρχου μας ότι θα συμπεριληφθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον στον αντιπεριφερειάρχη θα πρέπει να απευθυνθείτε...

      Διαγραφή