Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Με τα βρακιά κατεβασμένα...

του Θανάση Καρτερού

Πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό διέγνωσε χθες στη Βουλή ο ειδικός στο θέμα Κυριάκος με αφορμή τη ροζ «ιστορία» ανώτατου δικαστικού. Και ο Βενιζέλος μίλησε για παρακράτος, αλλά στην περίπτωσή του το θέμα δεν είναι τι λέει, είναι ποιος το λέει. Και ο Σταύρος μίλησε για σοβιετικές πρακτικές - τα μυστικά του παραπετάσματος, να πούμε.

Και όλοι μαζί, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, και Ποτάμι, τίναξαν για άλλη μια φορά στον αέρα την προσπάθεια για συγκρότηση του ΕΣΡ. Για να καταλάβουμε όλοι πώς εννοούν τον σεβασμό στους θεσμούς. Στο Σύνταγμα πρωτίστως.

Ποιοι θεσμοί και κουραφέξαλα, όμως. Λίθο επί λίθου δεν άφησαν όρθιο. Τη Δικαιοσύνη την κάνουν καθημερινά πεδίο βολής. Το ΕΣΡ το έκαναν υπομόχλιο διακαναλικών εκβιασμών. Τη Δημοκρατία την έκαναν θεραπαινίδα των βαρόνων. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον έκαναν στόχο κάθε είδους αθλιότητας. Τη Βουλή την έκαναν ας μην πω τι με το καθημερινό βρισίδι.


Και όλα αυτά για να ανατραπεί η κυβέρνηση. Για να ανατραπεί δηλαδή ο θεσμός των θεσμών: Η έκφραση της λαϊκής βούλησης στις εκλογές που έγιναν πριν από περίπου έναν χρόνο.

Αυτό που πιο πολύ εξοργίζει δεν είναι οι αφροί που βγάζουν. Είναι η υποκρισία τους. Ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί ενός λοιμώδους παρακράτους, μιλούν για αριστερό παρακράτος.


Με τα βρακιά κατεβασμένα σε μια πρωτοφανή μιντιακή, πολιτική και οικονομική παρτούζα, βγάζουν λόγους περί ήθους. Βουτηγμένοι σε κανάλια δύσοσμα και τοξικά, βγάζουν γλώσσα για θεσμικό εκφυλισμό. Λες και ο κόσμος που τους βλέπει και τους ακούει δεν ξέρει ή δεν υποψιάζεται. Και τελικώς δεν καταλαβαίνει ποιος είναι ποιος και τι θέλει ο καθένας.

Ας συνεχίσουν όμως. Διότι έτσι, εκτός από εμπρηστές και Φαρισαίοι, αδιάφοροι για τις επιπτώσεις της στάσης τους, αποδεικνύονται για άλλη μια φορά και αποβλακωμένοι από την Κίρκη της παλινόρθωσης.


Όπως ακριβώς και στο δημοψήφισμα - αλλά βάζει μυαλό ο καρεκλολάγνος; Του κόβει ότι κανείς δεν εμπιστεύεται στα δύσκολα τους έξαλλους; Καταλαβαίνει ότι βοηθάει τη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ τρομάζοντας τον κόσμο; Νογάει ότι οι πολίτες απαιτούν από τις ηγεσίες, σε στιγμές όπως αυτή, ηρεμία και καθαρό μυαλό;

Δεν καταλαβαίνουν. Δεν πειράζει.
Θα καταλάβουν όταν έρθει η ώρα. Αρκεί εμείς να αντισταθούμε, όπως μάθαμε τόσα χρόνια, στο πογκρόμ εναντίον θεσμών και ανθρώπων. Με ψυχραιμία και θάρρος...


η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου